Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Onze favoriete Zwembadrobot

Monzana Zwembadrobot Poolboy600

Monzana Zwembadrobot Poolboy600

De beste zwembadrobot volgens ons is de Monzana Zwembadrobot Poolboy600. Dit is een goede zwembadrobot omdat hij een goed prijs-kwaliteitsverhouding heeft, niet al te zwaar is (zo'n 4 kilo) en hij heeft zeer veel functies waarmee je je zwembad binnen 2 uur blinkend schoon hebt, waaronder meerdere (grote) filters. Bovendien is hij geschikt voor alle soorten zwembaden. Ook niet onbelangrijk: hij stopt automatisch als je de robot uit het water tilt. Zo vergeet je hem nooit uit te zetten.

Een zwembad bij je huis is leuk voor de zomer, maar je zal hem ook regelmatig moeten schoonmaken. Is dat veel werk? Nou nee hoor, niet met een zwembadrobot. Dit artikel is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar het beste zwembadrobot merk. We hebben de allerbeste robots onderworpen aan een uitgebreide test, waarbij we gekeken hebben naar verschillende criteria. Lees gerust verder voor de uitslag... en dan ligt jouw zwembad er ook stralend bij deze zomer.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Zwembadrobots uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Zwembadrobots

Monzana Zwembadrobot Poolboy600

Beste Koop Zwembadrobot
1. Monzana Zwembadrobot Poolboy600

Kokido Delta RX 200

Beste Snoerloze Zwembadrobot

2. Kokido Delta RX 200

Dolphin E20 Poolstyle Plus

Beste Premium Zwembadrobot
3. Dolphin E20 Poolstyle Plus

Swim & Fun Frisbee zwembadrobot

Beste Handige Zwembadrobot
4. Swim & Fun Frisbee zwembadrobot

FRISBEE Zwembadrobot

Beste Budget Zwembadrobot
5. FRISBEE Zwembadrobot

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Zwembadrobots zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ Zwembadrobots vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Zwembadrobot in 2024?

We hebben diverse zwembadrobots getest op verschillende criteria en aan de hand van de uitslagen hebben we op de site Mutsy.nl een top vijf beste zwembadrobots voor je neergezet. In dit artikel bespreken we ze allemaal. Zo kom jij goed beslagen ten ijs en weet je direct wat de beste zwembadrobot van 2024 is:

1. Monzana Zwembadrobot Poolboy600

Monzana Zwembadrobot Poolboy600
 • Kan zwembaden van 3 meter diep schoonmaken
 • Hij beschikt over een navigatiesysteem
 • Hij heeft rubberen lamellen
 • Alleen voor bovengrondse zwembaden

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Monzana Zwembadrobot Poolboy600 heeft rubberen lamellen die het vuil in het zwembad omhoog wervelen. Hierdoor kan de robot het vuil eenvoudig opzuigen. Verder is de robot ‘slim’ . Hij kan obstakels zien en verder is de robot voorzien van een navigatiesysteem waardoor hij gewoon altijd de snelste ronde door het zwembad kan maken. De robot kan tot 3 meter diepte schoonmaken, dus is hij ook geschikt voor de iets diepere zwembaden. En je kan maximaal 80 m2 zwembad mee schoonmaken.

De zwembadrobot reinigt alleen de bodem. Maar dat betekent ook dat je tegelijkertijd gewoon kan zwemmen. Verder is de robot alleen geschikt voor bovengrondse zwembaden, dus de zwembadrobot kan niet gebruikt worden in ondergrondse (oftewel vaste bouwkundige) zwembaden.

2. Kokido Delta RX 200

Kokido Delta RX 200
 • Voor elk type zwembad geschikt
 • Heeft geen draad
 • Je kunt precies zien hoe vol hij nog is
 • Kan maar 45 m2 schoonmaken

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Kokido Delta RX 200 is geschikt voor alle types zwembad, dus zowel boven- als ondergrondse zwembaden. Bovendien werkt de robot helemaal draadloos, dus liggen er nooit meer snoeren in de weg. De zwembadrobot heeft led lampjes erop zitten, zodat je kan zien hoeveel batterij hij nog heeft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je hem wilt gebruiken en de batterij toch leeg blijkt te zijn.

De robot kan minder oppervlak schoonmaken, maar 45 m2 in plaats van 80 m2. Bovendien is deze zwembadrobot een zwaarder model dan de meeste zwembadrobots: zo'n 6 kg in plaats van 4 kg.

3. Dolphin E20 Poolstyle Plus

Dolphin E20 Poolstyle Plus
 • Kan een groot oppervlakte schoonmaken
 • Maakt de grond en muren schoon
 • Makkelijk te bedienen
 • Duurste van deze lijst

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Dolphin E20 Poolstyle Plus kan zo'n 150 m2 zwembad schoonmaken, dat is aanzienlijk meer dan de meeste robots uit onze test. Behalve de bodem maakt deze robot ook de wanden van het zwembad schoon. Ook heeft de robot slechts één schoonmaakprogramma, wat hem eenvoudig te bedienen maakt.

Prijstechnisch is deze zwembadrobot de duurste uit onze test, dus maakt dat dit zeker geen budgetoplossing is. Bovendien is de robot erg zwaar: ruim 10 kg! En dat terwijl de lichtste modellen slechts 4 kg zijn.

4. Swim & Fun Frisbee zwembadrobot

Swim & Fun Frisbee zwembadrobot
 • Maakt lekker snel schoon
 • Gaat automatisch naar de zijkant toe
 • Is erg makkelijk in gebruik
 • Kan alleen platte bodems schoonmaken

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Een groot voordeel is dat het schoonmaakprogramma van de Swim & Fun Frisbee zwembadrobot zo'n 40 tot 60 minuten duurt, terwijl de meeste robots algauw 2 uur bezig zijn. Hij heet ook maar 3 tot 4 uur nodig om op te laden tegenover minimaal 5 uur van de rest.

Een ander groot voordeel is dat de robot gaat vanzelf naar de rand van het zwembad als de batterij bijna leeg is. Je hoeft hem dus niet binnen te hengelen met een drijflijn of in het slechtste geval zelf op te duiken. Ook kun je hem prima in het zwembad zijn gang laten gaan, terwijl de zwembadaccessoires zoals een waterhangmat nog in het water drijven.

De robot is alleen geschikt voor platte bodems, obstakels zitten hem in de weg. Ook kan de zwembadrobot slechts een oppervlakte van 25 m² schoonmaken; dat is het minste van alle geteste robots.

5. FRISBEE Zwembadrobot

FRISBEE Zwembadrobot
 • Verdeeld de chemicaliën gelijkmatig
 • Maakt ook de wanden schoon
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Alleen voor bovengrondse zwembaden

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De FRISBEE Zwembadrobot verdeeld de chemicaliën in het zwembad gelijkmatig, dus ook in de "dode" hoeken aan de buitenkant, zodat het water in je zwembad goed schoon blijft. Verder kan de zwembadrobot zowel de bodem als de wanden van het zwembad schoonmaken. Hij kan ook zwembaden tot 50 m² schoonmaken, dat is een heel gemiddelde oppervlakte.

De robot is alleen geschikt voor bovengrondse zwembaden. Zeker dus niet voor elk zwembad. Ook is de handleiding is nog niet geheel bijgewerkt: er staat nog het gebruik van schrapers in vermeld, maar deze worden niet meer geleverd omdat de zwembadreiniger dan blokkeert.


Top 10 Zwembadrobots

Waar kun je het beste een Zwembadrobot kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Zwembadrobot van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Zwembadrobots bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Zwembadrobots!


Zwembadrobot kopen? Hier moet je op letten!

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een zwembadrobot, om te voorkomen dat je de verkeerde robot koopt voor jouw zwembad. We hopen je met dit artikel een stukje duidelijkheid te geven over de aanschaf van een zwembadrobot. Succes met de keuze!

Het soort zwembad

Voor welk soort zwembad wil je de robot gaan gebruiken? Er zijn zwembadrobots voor zowel boven- als ondergrondse zwembaden. Ook heb je verschillende vormen zwembaden en niet elke robot kan in elke hoek komen en dan wordt je zwembad niet grondig schoon.

De grondigheid van de robot

De bodem van het zwembad reinigen is over het algemeen geen probleem voor een zwembadrobot, maar niet elke robot kan de muren of trappen van een zwembad op of ze kunnen geen bochten maken. En sommige robots kunnen niet schoonmaken tot aan het wateroppervlak. Dan is zo'n robot ineens toch niet zo grondig meer met schoonmaken...

Het filter van de robot

Is je zwembad heel vies, neem dan een robot met een extra grote filter. De grootte van het filter bepaalt hoe goed de zwembadrobot het oppervlak van het zwembad kan schoonmaken. Zorg ook dat het snoer van de robot lang genoeg is, zodat de robot ook echt overal bij kan in het zwembad.

Welk model en prijs

Wil je zwembadrobot met afstandsbediening of een app? Dan hoef je zelf niet zoveel te doen. Er zijn ook robots met een karretje om deze makkelijk te verplaatsen. Dit zijn wel duurdere modellen. De goedkopere modellen hebben deze functies niet en daar moet je zelf meer doen. Bedenk dus goed wat je wilt uitgeven aan je zwembadrobot!


Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet de robot in je zwembad?

Hoe vaak de robot in het zwembad moet licht natuurlijk aan hoe vaak je hem gebruikt. De robot moet sowieso regelmatig gebruikt worden voor een schoon zwembad.

Hoe werkt een zwembadrobot?

Een zwembadrobot zuigt het vuil van je de bodem op. Hij reinigt de bodem met de roterende borstels. Hierdoor heb jij een mooi en schoon zwembad.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>