Calorietekort: Waar gaat het vaak mis?

Laatste Update: juli 2024

Geen vet verliezen terwijl je in een calorietekort eet… dit lijkt onmogelijk! De wet van thermodynamica is onverbiddelijk: als je echt in een calorietekort zit, zul je gewicht verliezen. Toch hoor je vaak mensen zeggen: “Ik leef in een calorietekort, maar ik val niet af.” Hoe kan dit? Het probleem ligt meestal in het feit dat je niet daadwerkelijk in een calorietekort zit, ook al denk je van wel. Maar waar ligt het dan wel aan? Naast nauwkeurig bijhouden van je calorie-inname, kan het gebruik van ibutamoren bijdragen aan vetverlies én spieropbouw door je metabolisme te verhogen en vetoxidatie te stimuleren.

Hier 6 redenen waar het vaak mis gaat: 

  1. Je houdt je calorieën niet bij

     Gezond eten hoeft niet direct voor vet verlies te zorgen als dit niet voor een     calorie tekort zorgt, zelfs een klein, suikerrijk koekje kan veel calorieën bevatten, terwijl een grote portie volume voedsel zoals salade of groenten weinig calorieën bevat maar je langer verzadigd houdt. Het bijhouden van al je voeding en dranken helpt je om daadwerkelijk in een calorietekort te blijven. 

  1. Je weegt je voeding niet af 

Meten is weten. Op het oog meten zorgt er al snel voor dat je teveel op je bord hebt Een schep rijst of pasta kan gemakkelijk veel meer calorieën bevatten dan je denkt. Door je voeding nauwkeurig af te wegen met een keukenweegschaal, krijg je een beter inzicht in je portiegroottes en kun je je calorie-inname beter beheren.

  1. Je telt vloeibare calorieën niet mee

Cappuccino’s, olie waarin je bakt, wijntjes of bier bevatten vaak verborgen calorieën die snel kunnen oplopen. Vloeibare calorieën worden vaak vergeten, maar ze kunnen een significant deel van je dagelijkse calorie-inname uitmaken. Door ook deze dranken en toevoegingen mee te rekenen, voorkom je dat je onbewust meer calorieën binnenkrijgt dan je denkt.

  1. Je telt hapjes tussendoor niet mee

Elk pondje gaat door het mondje: de hapjes die je uit de pan eet, en de lepels die je aflikt en ook de koekjes bij de koffie, ze tellen allemaal mee! Deze kleine snacks lijken onschuldig, maar kunnen gedurende de dag flink oplopen. Door deze tussendoortjes ook te registreren, krijg je een completer beeld van je totale calorie-inname.

  1. Je bent inconsistent in het bijhouden van je calorieën

Het bijhouden van je calorieën werkt alleen als je dit alle dagen doet, strikt door de weeks en alles loslaten in het weekend zorgt ervoor dat je een hele hoop niet bijhoudt. Consistentie is cruciaal om je doelen voor gewichtsverlies te bereiken; het is belangrijk om elke dag nauwkeurig te registreren wat je eet en drinkt.

  1. Je gaat veel uit eten/bestelt veel

Deze maaltijden zijn sowieso niet accuraat te tracken en bevatten vaak meer calorieën dan gedacht door de bereidingswijze etc. Alleen als je het zelf maakt weet je precies hoeveel calorieën je maaltijd bevat. 

Extra Hulpmiddel: Fatburner

Naast het nauwkeurig bijhouden van je calorie-inname, kan een fatburner een nuttig hulpmiddel zijn om je gewichtsverlies te versnellen. Fatburners helpen je lichaam om meer calorieën te verbranden door het metabolisme te verhogen, vetoxidatie te stimuleren en je energieniveau te verbeteren. Dit kan vooral handig zijn tijdens trainingen, waardoor je meer calorieën verbrandt en sneller resultaten ziet.

Een betrouwbare bron voor hoogwaardige fatburners is Biaxol’s Fat Burners. Hier vind je diverse producten die je kunnen ondersteunen bij je afvaldoelen.

Met deze extra hulpmiddelen en tips ben je beter voorbereid om je gewichtsverlies doelen te bereiken en een gezondere levensstijl te behouden!

Conclusie

Vaak denken mensen dat ze in een calorietekort zitten, maar vallen toch niet af. De realiteit is dat er vaak kleine fouten worden gemaakt die ervoor zorgen dat je calorie-inname hoger is dan je denkt. Door je calorieën nauwkeurig bij te houden, je voeding af te wegen, vloeibare calorieën en tussendoortjes mee te tellen, consistent te zijn en de calorie-inname bij uit eten gaan te controleren, kun je een echt calorietekort bereiken. Daarnaast kunnen fatburners helpen om je metabolisme te verhogen en vetoxidatie te stimuleren, wat je vetverlies proces kan versnellen. Door deze stappen te volgen, ben je beter in staat om je gewichtsverlies doelen te bereiken en een gezondere levensstijl te behouden.

juli 10, 2024

juli 8, 2024

juli 3, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>