• Home
  • /
  • Shoppen
  • /
  • ClearBlue Digitale zwangerschapstest: hoe betrouwbaar is deze test nu echt?

ClearBlue Digitale zwangerschapstest: hoe betrouwbaar is deze test nu echt?

Laatste Update: Mei 2024

Een Clearblue digitale zwangerschapstest is al heel vroeg in de zwangerschap te gebruiken. Daarnaast vertelt deze digitale zwangerschapstest je ook meteen hoeveel weken je al zwanger bent.

Maar hoe betrouwbaar is deze zwangerschapstest nu eigenlijk? Is hij echt zo betrouwbaar als het merk daadwerkelijk pretendeert? Wij gingen op onderzoek uit!

Wat is de Clearblue Digital zwangerschapstest?

De clearblue digital zwangerschaps test is de enige test die je meteen vertelt hoe ver je bent. Natuurlijk is dat niet het enige. Veel vrouwen gebruiken een digitale zwangerschapstest in de eerste plaats om te checken of ze wel of niet zwanger zijn.

Uiteraard geeft de ClearBlue Digitale zwangerschapstest ook dat duidelijk aan. Het kan daarnaast natuurlijk heel handig zijn om meteen te weten hoe lang je al zwanger bent. Deze test met weken indicator is namelijk de eerste en enige test die hierbij even nauwkeurig is al een echo die de duur van je zwangerschap bepaalt.

Deze digitale zwangerschapstest is dus eigenlijk twee testen in een. De test spoort met een nauwkeurigheid van meer dan 99% het zwangerschapshormoon op. Dit is al te meten vanaf de eerste dag dat de menstruatie uitblijft. Binnen drie minuten zie je op het scherm of je wel of niet zwanger bent. 

Is een digitale zwangerschapstest betrouwbaar?

Natuurlijk wil je wel dat een zwangerschapstest betrouwbaar is. Als het gaat om zulke belangrijke dingen als wel of geen kindje krijgen, wil je geen foute informatie te zien krijgen.

Deze digitale test is even betrouwbaar als de testen waarbij een of twee streepjes verschijnen. Doe je de test op de dag waarop je eigenlijk ongesteld moest worden, dan is de betrouwbaarheid hoger dan 99%.

Test je eerder, dan neemt de betrouwbaarheid wel iets af. Maar dat is ook bij andere testen het geval. Er is in die periode een kans dat je negatief test, terwijl je misschien toch wel zwanger bent. Je lichaam heeft op dat moment namelijk nog te weinig HCG aangemaakt. 

Hoe zijn de ervaringen van anderen met een digitale zwangerschapstest?

Over het algemeen zijn de ervaringen van anderen heel positief. Wat zijn zoal de beoordelingen?

Werkt snel en gemakkelijk


De digitale zwangerschapstest is heel gemakkelijk in gebruik en je weet supersnel wat de uitslag is. Mensen geven wel aan dat je niet te vroeg moet testen. Je loopt dan natuurlijk het risico op een foutieve uitslag. Maar dat is niet per se een nadeel aan deze test, want dit zie je bij alle testen.

Woorden zijn fijn


De Clearblue Digitale zwangerschapstest geeft in woorden aan of je zwanger bent. Mensen vinden dat soms handiger dan de streepjes. Dan kun je nog weleens twijfelen of het nu een of twee streepjes zijn. Bij de woorden is dat natuurlijk meteen duidelijk.

Handig stoplicht


Gebruikers van deze test geven aan dat ze het stoplicht waarderen. Deze gaat aan als je voldoende urine hebt afgegeven.

Duidelijkheid over zwangerschapsduur


Het wordt als prettig ervaren dat je niet alleen weet dat je zwanger bent, maar ook hoe ver je al bent. Sommige mensen gebruiken deze test als ze al weten dat ze zwanger zijn. Maar dan puur om even te kijken hoever de zwangerschap al gevorderd is. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>