Dit kun je doen tegen hamsterwangen 

Laatste Update: juli 2024

Heb jij last van hamsterwangen? Hamsterwangen zijn de volle wangen die ontstaan door huid en vet wat naar beneden gaat hangen. Sommige mensen vinden dit niet mooi en willen er graag vanaf. In dit artikel bespreken we wat hamsterwangen precies zijn, wat de oorzaken kunnen zijn en welke stappen je kunt nemen om er iets aan te doen.

Wat zijn hamsterwangen?

Hamsterwangen zijn volle wangen die naar beneden hangen. Dit komt doordat de huid en vet zijn gaan hangen. Het kan ervoor zorgen dat het gezicht er voller en ronder uitziet dan gewenst. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot het ontstaan van hamsterwangen. Een van de meest voorkomende oorzaken is overgewicht. Bij mensen met overgewicht kan het vet zich ophopen in het gezicht, waardoor de wangen voller lijken. Ook een slechte voeding en een gebrek aan lichaamsbeweging kunnen bijdragen aan het ontstaan van hamsterwangen. Ook het verouderingsproces speelt vaak een rol bij het ontstaan van hamsterwangen. Dit komt doordat de huid zijn elasticiteit verliest. Het vet kan zich dan anders gaan verdelen in het gezicht. 

Gezichtsoefeningen en -behandeling

Er zijn speciale gezichtsoefeningen die kunnen helpen om hamsterwangen te verminderen. Je kunt zo de spieren in je gezicht versterken en ervoor zorgen dat je gezicht er strakker uitziet. Voorbeelden van gezichtsoefeningen zijn het tuiten van je lippen en het maken van kauwbewegingen. Wanneer dit niet goed werkt, kun je ook een behandeling voor hamsterwangen overwegen. Je laat dan filler in je wangen spuiten. Hierdoor worden ze weer strakker en zitten je wangen weer wat meer omhoog. 

Gezonde voeding

Een gezonde voeding is belangrijk als je hamsterwangen wilt verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende groenten, fruit en volkoren producten eet. Probeer producten te vermijden waar veel suiker of vet in zit. Als je gezond eet, blijft je gewicht onder controle. Hierdoor zal het vet in je gezicht afnemen. Ongezonde gewoontes, zoals het drinken van alcohol en roken, kunnen er ook voor zorgen dat je hamsterwangen krijgt. Probeer daarom zo min mogelijk alcohol en tabak te gebruiken. Alcohol en tabak kunnen ervoor zorgen dat je gezicht er opgeblazen uitziet. Ook kan het ervoor zorgen dat de huid sneller veroudert. 

Lichaamsbeweging

Bewegen is ook belangrijk als je hamsterwangen wilt verminderen. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Dit kun je doen door te wandelen, fietsen of zwemmen. Probeer je lunch bijvoorbeeld wandelend op te eten in plaats van zittend. Als je vaker beweegt, zal je meer vet gaan verbranden. Je gezicht wordt dan slanker en je hamsterwangen zullen dan minder worden. 

juli 10, 2024

juli 8, 2024

juli 3, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>