• Home
  • /
  • Baby
  • /
  • Met een draagdoek op de fiets: wel of niet doen?

Met een draagdoek op de fiets: wel of niet doen?

Laatste Update: Mei 2024

Hoe neem je je baby het handigst mee als je de andere kinderen naar school brengt? Is het een idee om je kleintje in een draagdoek te doen als je even naar de winkel fietst? De meningen hierover zijn verdeeld en het is en blijft een persoonlijke afweging, maar hoe veilig is het? 

Mag je met een baby in de draagdoek op de fiets?

Het is niet wettelijk verboden om je kind in een draagdoek op de fiets mee te nemen. Maar als ouders bedenk je natuurlijk zelf ook wel of iets wel of niet aanvaardbaar is. De ene ouder zal dan een andere conclusie trekken als de ander, maar er zijn veel redenen om te zeggen dat fietsen met een baby in de draagboek niet echt veilig is. 

Is het veilig om met je draagdoek te fietsen?

Natuurlijk is het heel verleidelijk om je kind in de draagdoek te doen als het nog te jong is voor een fietsstoeltje. Het is zo gemakkelijk om even een boodschapje te doen op de fiets en je baby thuislaten is meestal ook geen optie.

Toch is het echt niet veilig om de baby op deze manier te vervoeren. Als jij valt, dan biedt de draagzak nauwelijks tot geen bescherming. Je zou in het vervelendste geval zelfs op je kindje kunnen vallen. Moet je onverwachts remmen, dan vangt je baby de klap op. Je moet er niet aan denken dat je kleintje tegen het stuur aan klapt. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagdoek?

Een draagdoek is in veel andere gevallen natuurlijk wel bijzonder handig. Ga jij er een kopen, waar let je dan op? Koop de doek samen met je partner. Het is fijn als jullie het gebruik van de draagdoek kunnen afwisselen.

Probeer de doek eerst even uit voordat je hem koopt. Het is natuurlijk prettig als de doek lekker zit. Hoe werkt het af- en omdoen van de doek? Welk model vinden jullie het fijnst? Kijk daarnaast naar de keurmerken van de draagdoeken.

Voldoet de doek aan het Oeko-Tex 100 keurmerk, dan maak je een goede keus. Kijk ook zeker even of de draagdoek in de wasmachine kan. Ga je de doek veel gebruiken, dan zal hij ongetwijfeld regelmatig vies worden. Dan is het natuurlijk wel erg lekker als je hem af en toe even in de wasmachine kunt stoppen.

mei 21, 2024

mei 16, 2024

mei 8, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>