• Home
 • /
 • Baby
 • /
 • Dreumes eet geen groente? Dit zijn de beste tips & oplossingen!

Dreumes eet geen groente? Dit zijn de beste tips & oplossingen!

Laatste Update: Mei 2024

Eet jouw dreumes maar geen groente? Je bent niet alleen! Vele ouders ervaren dezelfde worsteling met hun dreumes die weigert groenten te eten.

Maar wanhoop niet – er zijn oplossingen! In dit artikel duiken we in de wereld van kleintjes en hun soms lastige eetgewoonten.

We gaan dieper in op waarom dreumesen vaak terughoudend zijn om groenten te eten en bieden praktische tips en creatieve strategieën om je kleintje te helpen een liefde voor groenten te ontwikkelen. Kortom, lees gauw verder!

In het kort

 • Zorg voor een kleurrijke presentatie van groenten
 • Geef het juiste voorbeeld door zelf groenten te eten
 • Probeer groenten op een speelse manier te introduceren
 • Geef het niet op als je kleintje niet meteen enthousiast is
 • Experimenteer met verschillende kookmethoden om groente lekker te maken

Tips om je dreumes groente te laten eten

Als je dreumes weigert groente te eten, is het begrijpelijk dat je als ouder gefrustreerd raakt. Het is belangrijk om te onthouden dat dit veel voorkomt bij jonge kinderen en dat er manieren zijn om ermee om te gaan. Hier zijn enkele tips voor het stimuleren van groente eten bij je dreumes:

 1. Begin klein: Geef eerst kleine porties groente en bouw langzaam op. Het kan even duren voordat je dreumes aan de smaak gewend is.
 2. Maak het aantrekkelijk: Vorm groente om tot leuke vormen met uitsteekvormpjes. Gebruik dip om groente lekkerder te maken. Presentatie is alles!
 3. Laat je dreumes kiezen: Bied twee soorten groente aan en laat je dreumes kiezen welke hij/zij wil eten. Dit geeft ze een gevoel van controle en maakt het minder waarschijnlijk dat ze weigeren te eten.
 4. Verstop groente: Snijd groenten fijn of verstop ze in favoriete gerechten, zoals pastasauzen of soepen. Je kunt ook smoothies maken met groente en fruit.

Houd er rekening mee dat elke dreumes anders is en dat het kan even duren voordat je de juiste aanpak hebt gevonden. Het belangrijkste is om groente eten leuk te maken en positieve associaties te creëren.

groente eten stimuleren bij jonge kinderen

Groente introduceren bij dreumes met trucjes

Niet alle kinderen zijn dol op groente, maar met wat slimme trucjes kun je ze op jonge leeftijd laten wennen aan de smaak.

Probeer bijvoorbeeld om stukjes groente te verbergen in een omelet of roerei, of serveer groentesnacks met een heerlijke hummusdip. Hier zijn nog een paar extra tips:

 1. Maak gebruik van dipsausjes: Serveer bijvoorbeeld wortelen, bleekselderij of paprika met een lekkere dip zoals tzatziki of guacamole.
 2. Bak groente: Niet alle groenten hoeven rauw te worden gegeten. Bak bijvoorbeeld bloemkool- of broccoliroosjes in de oven met wat kaas eroverheen.
 3. Gebruik kruiden: Breng de smaak van groenten op smaak met kruiden. Voeg bijvoorbeeld dille toe aan gekookte worteltjes of maak een salade met verse peterselie en munt.

Probeer een paar van deze trucjes en recepten uit om te kijken wat het beste werkt voor jouw dreumes. En onthoud: het kan even duren voordat je kind gewend is aan de nieuwe smaken, dus wees geduldig en blijf het proberen.

Conclusie

Gezonde voeding is van groot belang voor de ontwikkeling van je dreumes. Het kan soms lastig zijn om je kleintje groente te laten eten, maar met onze vriendelijke tips kun je groente eten leuk en interessant maken voor je dreumes.

Door groente te introduceren op een speelse manier en ze te verwerken in maaltijden, kun je ervoor zorgen dat je dreumes de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Op deze manier wordt het eten van groente iets leuks en gezonds voor je kleintje.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat je dreumes een gezond en uitgebalanceerd dieet krijgt. Blijf geduldig en creatief en hopelijk zal je kleintje binnen de kortste keren genieten van heerlijke groenten.

Veelgestelde vragen

Mijn dreumes eet geen groente, wat kan ik doen?

Als je dreumes geen groente wil eten, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Een goede aanpak is om de groente op een speelse en aantrekkelijke manier te presenteren, bijvoorbeeld in de vorm van leuke figuren of gekleurde spiesjes. Ook kun je groente verwerken in gerechten waar je dreumes al dol op is, zoals pasta sauzen of aardappelgerechten. Daarnaast is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en zelf groente te eten. Met geduld en doorzettingsvermogen zal je dreumes uiteindelijk meer interesse krijgen in groente.

Mijn kind wil geen groente eten, wat nu?

Het is niet ongebruikelijk dat kinderen geen groente willen eten. Om je kind te stimuleren groente te proberen, kun je verschillende tactieken gebruiken. Maak groente interessant door bijvoorbeeld samen te tuinieren of groente te betrekken bij het bereiden van maaltijden. Ook kun je experimenteren met verschillende bereidingswijzen om de smaak en textuur van de groente aan te passen aan de voorkeuren van je kind. Blijf positief en moedig je kind aan om kleine stapjes te nemen in het proeven en eten van groente.

Hoe kan ik groente verstoppen in maaltijden voor mijn dreumes?

Als je dreumes groente weigert, is het soms een idee om groente te verwerken in gerechten zonder dat je dreumes het doorheeft. Bijvoorbeeld door groente te pureren en toe te voegen aan sauzen, soepen, of muffins. Je kunt ook groente gebruiken als vulling in wraps of als topping op pizza. Op deze manier krijgt je dreumes toch de nodige voedingsstoffen binnen, zelfs als ze niet direct groente willen eten.

Wat zijn leuke recepten met verborgen groente voor mijn dreumes?

Er zijn tal van recepten waar je groente op een verrassende manier in kunt verwerken. Denk bijvoorbeeld aan groente pannenkoekjes, groente smoothies, of groente omeletjes. Je kunt ook groente toevoegen aan gehaktballen, lasagne of zelfs chocoladecake. Het internet staat vol met heerlijke recepten waarin groente subtiel is verwerkt, zodat je dreumes er niet eens erg in heeft!

juni 11, 2024

mei 21, 2024

mei 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>