Categorie: Baby
Laatste Update: April 2024

Ben je op zoek naar een mooie Engelse naam voor je baby? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben de leukste Engelse namen voor zowel jongens als meisjes in 2023 op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een traditionele naam of juist een moderne variant, wij hebben voor ieder wat wils.

Engelse namen worden steeds populairder in Nederland. Ze klinken vaak niet alleen mooi, maar hebben ook vaak een mooie betekenis. In de lijst hieronder vind je de leukste Engelse namen voor baby’s, inclusief de betekenis en onze suggesties. Zo kun je de perfecte Engelse naam voor jouw kleintje vinden.

Belangrijkste Punten:

 • Engelse namen zijn steeds populairder in Nederland
 • De leukste Engelse namen voor jongens en meisjes in 2023
 • Inclusief betekenis en suggesties
 • Traditionele en moderne varianten
 • Zo vind je de perfecte Engelse naam voor jouw baby

Trending Engelse jongensnamen in 2023

In dit gedeelte presenteren we de meest populaire Engelse jongensnamen in 2023. De namen zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun betekenis en elegantie. We hopen dat deze lijst je zal inspireren bij het vinden van de perfecte naam voor jouw zoon.

Top 5 Engelse jongensnamen in 2023:

NaamBetekenis
OliverOlijfboom
WilliamWilskrachtig beschermer
CharlesVrije man
HenryThuis heersend
ArthurBeer

De bovenstaande namen zijn niet alleen populair in Engeland maar ook daarbuiten. Het zijn tijdloze namen met een sterke betekenis die de kinderen dragen met trots.

Naast de bovengenoemde namen, zijn er ook enkele unieke namen die steeds vaker voorkomen:

 • Logan: betekent kleine holle
 • Arthur: betekent beer
 • Mason: betekent steenhouwer
 • Grayson: betekent zoon van de grijsaard
 • Jaxon: betekent zoon van Jack

Bedenk welke naam het beste past bij je zoon en kies een naam met een betekenis die voor jullie belangrijk is. Of het nu een tijdloze klassieker is of een unieke naam, jouw zoon zal er zeker trots op zijn.

Trending Engelse meisjesnamen in 2023

Welkom bij onze lijst met trendy Engelse meisjesnamen voor 2023! Wij hebben de meest charmante en betekenisvolle namen geselecteerd voor jou en je kleintje.

 1. Isabella – Deze klassieke naam heeft een elegante en tijdloze uitstraling. Het betekent “gewijd aan God” en is geliefd over de hele wereld.
 2. Charlotte – Een naam die populair blijft dankzij de geliefde koninklijke prinses. Het betekent “vrij man” en heeft een vrolijke en charmante toon.
 3. Ava – Een naam die steeds populairder wordt, met een betekenis van “leven” en een subtiele verwijzing naar de beroemde actrice Ava Gardner. Het heeft een unieke en pittige uitstraling.
 4. Amelia – Een zoete naam die “werkzaam” en “ijverig” betekent, en ook nog eens stijlvol klinkt. Een naam die perfect is voor ouders die op zoek zijn naar een tijdloze, maar toch moderne optie.
 5. Olivia – Een naam die ongetwijfeld bekend is bij veel mensen, het is een klassieker die nog steeds populair is in 2023. Het betekent “olijfboom” en is een naam met een zachte, maar sterke uitstraling.

Bovenstaande namen zijn slechts enkele opties uit onze Engelse namenlijst voor meisjes. Elke naam heeft zijn eigen betekenis en charme, dus je kunt niet verkeerd kiezen. Vergeet niet dat de perfecte naam voor je baby er tussen zit!

Engelse meisjesnamen in 2023

Unieke Engelse babynamen met betekenis

Als je op zoek bent naar een unieke Engelse naam voor jouw baby, kun je inspiratie halen uit onze lijst met namen die een speciale betekenis hebben. Deze namen zijn niet alleen bijzonder, maar ook betekenisvol, waardoor ze perfect zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets speciaals en unieks voor hun kind.

NaamBetekenis
AsherBetekent “gelukkig” of “gezegend”.
CelesteBetekent “hemels” of “goddelijk”.
ElliotBetekent “gewijd aan God” of “Jahweh is God”.
GideonBetekent “hakster” of “vernietiger”.
KianBetekent “oude” of “eeuwig”.
LilithBetekent “nacht” of “duisternis”.
OrionBetekent “jager” of “krijger”.
PersephoneBetekent “verwoester” of “vernietiger”.
ValorBetekent “moed” of “dapperheid”.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van unieke Engelse babynamen met betekenis. Als je op zoek bent naar iets bijzonders en betekenisvol voor jouw kind, dan zul je zeker geïnspireerd raken door deze lijst.

Charmante Engelse namen voor baby’s

Op zoek naar een charmante Engelse naam voor jouw kleine? Dan heb je geluk, want we hebben een lijst samengesteld van de leukste Engelse namen voor baby’s.

Bij het kiezen van een naam voor jouw baby is het belangrijk om te bedenken wat voor persoonlijkheid ze hebben en wat voor type naam daar goed bij past. We hebben een lijst samengesteld met namen die zowel charmant als tijdloos zijn en perfect passen bij de zachtheid en onschuld van een pasgeboren baby.

Hier zijn enkele voorbeelden van charmante Engelse namen voor baby’s:

 • Amelia
 • Charlotte
 • Daisy
 • Esmée
 • Isabella
 • Lily
 • Olivia
 • Poppy
 • Rose
 • Sophia

Deze namen hebben een tijdloze charme en zijn perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die past bij de zachte en onschuldige uitstraling van hun baby.

Conclusie

Wij hopen dat deze lijst met Engelse namen voor 2023 je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte naam voor jouw baby. Onze selectie bevat trendy en tijdloze namen, evenals betekenisvolle en unieke opties. Of je nu op zoek bent naar een charmante naam of een naam met een diepe betekenis, wij hebben de beste suggesties voor je verzameld.

De lijst met Engelse jongensnamen voor 2023 bevat populaire namen die zowel modern als tijdloos zijn. Kies de naam die het beste past bij de persoonlijkheid van jouw zoon.

Onze selectie van Engelse meisjesnamen voor 2023 omvat elegante namen met een diepe betekenis. Kies de naam die past bij de schoonheid en gratie van jouw dochter.

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, bekijk dan onze lijst met unieke Engelse babynamen die een speciale betekenis hebben. Hiermee kun je de perfecte naam vinden voor jouw speciale kind.

Als je op zoek bent naar een naam die past bij de zachtheid en onschuld van een pasgeboren baby, bekijk dan onze lijst met charmante Engelse namen voor baby’s. Deze tijdloze namen zullen je hart doen smelten.

Of je nu kiest voor een Engelse naam omwille van de betekenis, of simpelweg vanwege de klank en charme, wij hopen dat onze lijst je heeft geïnspireerd en geholpen bij het vinden van de perfecte naam voor jouw baby. Veel succes met de naamkeuze!

FAQ

Wat zijn de populairste Engelse jongensnamen in 2023?

De populairste Engelse jongensnamen in 2023 zijn onder andere Liam, Noah, Oliver, Ethan en William.

Wat zijn de meest trendy Engelse meisjesnamen in 2023?

Enkele van de meest trendy Engelse meisjesnamen in 2023 zijn Ava, Isabella, Mia, Charlotte en Sophia.

Welke Engelse babynamen hebben een unieke betekenis?

Enkele unieke Engelse babynamen met een betekenis zijn Seraphina (betekent “vlammend”), Jasper (betekent “schatbewaarder”), Luna (betekent “maan”) en Felix (betekent “gelukkig”).

Welke Engelse namen zijn charmant voor baby’s?

Charmante Engelse namen voor baby’s zijn bijvoorbeeld Grace, Oliver, Lily, Henry en Emily.

Waar kan ik meer Engelse namen vinden?

Als je op zoek bent naar meer Engelse namen, kun je gebruikmaken van online naamgidsen of babynamenboeken. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen op websites en forums waar ouders hun favoriete namen delen.

april 2, 2024

maart 27, 2024

maart 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>