• Home
 • /
 • Shoppen
 • /
 • Figo Pet Huisdierenverzekering: een review van deze dierenverzekeraar

Figo Pet Huisdierenverzekering: een review van deze dierenverzekeraar

Laatste Update: Mei 2024

Figo Pet dierenverzekering

beste huisdierenverzekering

Onze score

Wil je de hoge kosten van de dierenarts niet zelf betalen en ben je op zoek naar een huisdierenverzekering met een uitgebreide vergoeding voor je nota’s? Bij Figo heb je een dierenverzekering voor je geliefde hond, kat, konijn of papegaai. Uniek aan Figo is dat je bij de verzekering zelf de jaarlijkse maximale vergoeding en het vergoedingspercentage kunt bepalen. 

Wij hebben zelf ondervonden dat het declareren erg makkelijk gaat. Ook geldt er geen beperkingen op leeftijden en/of rassen en ze hebben aantrekkelijke kortingen als je meer dan één dier tegelijk verzekert!

Met je huisdier kom je ongetwijfeld een keer bij de dierenarts. De kosten kunnen in sommige gevallen hoog oplopen. In dat geval komt een huisdierenverzekering goed van pas. Wat kun je van Figo verwachten als je een oudere kat of hond hebt? Zijn er restricties voor bepaalde honden- en kattenrassen? Hoe zit het met declareren? Je leest het in deze review over Figo.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

9+

Dierenverzekeraars vergeleken

Over Figo

"De beste zorg, een dierenleven lang". Dat is het eerste wat je ziet als je naar de website toegaat. Figo is een gespecialiseerde huisdierenverzekeraar die ook al naar boven als een van onze favoriete verzekeraars voor honden en katten. Het unieke van Figo is dat je je huisdier kunt verzekeren, ongeacht de leeftijd of het ras. De medewerkers hebben allemaal kennis van de diergeneeskunde en er wordt, voor deskundig advies, nauw samengewerkt met dierenartsen. 

Het bedrijf werkt met een uniek concept waarbij je zelf kunt kiezen voor wat, en hoeveel geld je jouw huisdier(en) verzekert.

website screenshot homepage

De website heeft een leuk design en alles is makkelijk te vinden.

Wat wordt er vergoed binnen de Figo Pet huisdierenverzekering?

Voor de meest voorkomende medische behandelingen kun je bij de Figo huisdierenverzekering een polis afsluiten. Dit is een basisverzekering, waarbij je keuze hebt als het gaat om de hoogte van de vergoedingen. Bij het bekijken van de premies en bijbehorende dekking hebben wij gemerkt dat dit een stuk duidelijker is omschreven dan bij bijvoorbeeld Ohra.

Afhankelijk van je voorkeur krijg je de kosten van een medische behandeling vergoed voor 50%, 70% of 90%. Hoe hoger het vergoedingspercentage, hoe minder je zelf aan de totale factuur van de dierenarts bijdraagt.

Bovenop de vergoeding die je voor je eigen rekening neemt, kun je ook nog kiezen voor een eigen risico, bijvoorbeeld van € 100,- of € 500,-. De eerste kosten die je in een jaar hebt voor de dierenarts betaal je dus zelf als deze onder het gekozen eigen risico vallen. Alles wat boven dit bedrag uitkomt, wordt vergoed volgens het gekozen vergoedingspercentage.

Als laatste is er ook nog de optie om de maximale jaarlijkse uitkering van de polis te bepalen. Je kiest hier tussen maximaal € 3.000,-, € 6.000,- of een onbeperkte vergoeding.

Uiteraard geldt dat hoe meer premie (maandelijkse kosten) je betaalt, hoe meer kosten gedekt worden. 

Basisdekking Figo

De lijst van vergoedingen die onder de basisdekking vallen, is vrij lang. De specificaties vind je terug in de polisvoorwaarden, maar dit valt onder basisdekking:

 • Vaccinaties en gezondheidscontroles
 • Titerbepaling en parasietenbestrijding
 • SOS-budget, bijvoorbeeld kosten voor de dierenambulance of pensionkosten als je zelf tijdelijk niet voor je huisdier kunt zorgen
 • Medische consulten bij een dierenarts of een specialist
 • Het aanbrengen van een identificatiechip
 • Medische onderzoeken waarbij röntgenfoto’s, echoscopie, endoscopie en een MRI- of CT-scan worden gemaakt of waar bloedonderzoek wordt gedaan
 • Operaties en overige behandelingen, bijvoorbeeld aan heupen en knieën, inclusief de narcose
 • Opname van het huisdier, inclusief eventuele dwang- en sondevoeding
 • Laserchirurgie en lasertherapie
 • Vanaf 4-jarige leeftijd castratie of sterilisatie indien dit medisch noodzakelijk is
 • Medicatie (zowel reguliere als homeopathische geneesmiddelen)
 • Behandeling van allergieën
 • Fysiotherapie, chiropractie en orthomanuele therapie
 • Gedragstherapie
 • Acupunctuur
 • Gebitsbehandeling in geval van een ongeval
 • Chemotherapie en bestraling bij kanker, inclusief medicatie
 • Medische hulpmiddelen
 • Euthanasie en crematie

Aanvullende verzekeringen

Aanvullend verzeker je de volgende behandelingen en elementen bij Figo:

 • Preventieve castratie en sterilisatie voor honden, katten en konijnen
 • Gebitsverzekering
 • Reisverzekering

Premie en Dekking

Door de verschillende opties die Figo biedt, bepaal je voor een deel zelf hoe hoog je maandelijkse premie wordt. Je betaalt bijvoorbeeld voor een hond van drie jaar, die rond de twintig kilo weegt, ongeveer € 60,60 per maand. Daarbij krijg je tot 90% van de gedeclareerde kosten vergoed die onder dekking vallen. Hierbij is er geen beperking van de totale vergoedingskosten. Bovendien heb je geen eigen risico.

Voor een huisdierenverzekering bij andere verzekeraars, zoals Ohra of Petsecure, betaal je een paar euro minder per maand. Je hebt dan echter een maximale vergoeding van je medische kosten tot € 6.000,-. Of je betaalt zelf niet 10%, maar 20% van de nota.

Voor een iets hogere premie heb je bij Figo dus een huisdierenverzekering met een zeer uitgebreide dekking en bovendien krijg je een ruime vergoeding van de gemaakte kosten.

Kosten declareren?

Het declareren van de gemaakte kosten doe je eenvoudig online, aan de hand van de originele nota’s van de dierenarts. Daarvoor log je in met het polisnummer dat je hebt gekregen en je persoonlijke relatienummer. Je kunt de declaratie tevens per post indienen, maar dan is de verwerkingstijd wat langer. Als baasje dat al eens eerder medische problemen heeft gehad met huisdieren weet ik hoe fijn het is als kosten snel vergoed worden. Gelukkig waren mijn Figo pet ervaringen wat betreft declaratie erg snel.

Welke huisdieren kun je verzekeren bij Figo?

Bij Figo kun je een verzekering afsluiten voor een aantal huisdieren, ongeacht het ras of de leeftijd van het dier.

Hondenverzekering

Als je hond een ongeluk krijgt, of ziek wordt, kunnen de kosten van de medische behandelingen behoorlijk oplopen, zeker in het geval van oudere honden. Met de hondenverzekering kun je deze kosten tot wel 90% vergoed krijgen. Het gaat daarbij niet om de kosten van behandelingen die het gevolg zijn van erfelijke aandoeningen of gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan het fokken op bepaalde uiterlijke kenmerken. Wel is het fijn om te weten dat Figo geen restricties hanteert voor bepaalde leeftijden of rassen.

Konijnenverzekering

De gezondheidsproblemen die konijnen kunnen hebben, zijn vrij specifiek. Ze hebben last van de ziekteverwekker e. cuniculi of van blaas- en darmproblemen. De behandelingen vallen onder de dekking als je de konijnenverzekering afsluit. Anticonceptie of de kosten van behandelingen van het voortplantingsproces vallen niet onder de verzekering.

Kattenverzekering

Mocht je kat niet op zijn pootjes terecht komen na een val, maar bijvoorbeeld gebitsschade oplopen, dan is dat verzekerd bij deze kattenverzekering. Ook het behandelen van allergieën, bijvoorbeeld aan de huid, vallen onder de dekking, net als de behandeling van gewrichtsaandoeningen. Dieetvoeding of voedingssupplementen zijn voor je eigen rekening.

Papegaaienverzekering

Tijdens het lange leven van een papegaai is de kans groot dat er ook een keer medische problemen zijn. Je kunt op de papegaaienverzekering de kosten van een behandeling voor luchtwegproblemen declareren maar ook behandelingen om gedragsproblemen op te lossen worden gedekt. Dit moeten wel erkende behandelmethodes zijn, want experimentele behandelingen en onderzoeken worden, uiteraard, niet vergoed.

Wat we goed en minder goed vonden

Als het goed is heb je alle informatie die nodig is om te bepalen of Figo de juiste dierenverzekeraar is voor jou. De belangrijkste kenmerken van Figo hebben we nog even in een gemakkelijk overzicht van voor- en nadelen geplaatst.

Voordelen

 • Voor alle rassen en leeftijden
 • Bepaal zelf je premie en dekking
 • Betaal maandelijks of jaarlijks
 • Claims indienen gaat erg snel

Nadelen 

 • Geen vergoeding voor speciale voedingssupplementen

Figo Pet ervaringen en reviews

Uiteraard ben je ook benieuwd naar de ervaringen met Figo Pet van andere klanten. We hebben drie verschillende reviews voor je uitgelicht!

"Makkelijke declaratie"

Het declareren online is heel gemakkelijk en het bedrag stond ook snel op mijn rekening. Prima service!

Zem

"Ook voor oude honden!"

Het is fijn dat er geen acceptatiebeperkingen zijn als het gaat om de leeftijd van het te verzekeren huisdier. Zo konden wij onze oudere hond die uit het asiel komt gewoon verzekeren.

Lindsey_Labrador

"Zelf voorschieten"

Ik ben blij dat ik de kosten van de dierenarts via de verzekering bijna helemaal vergoed krijg. Je moet wel eerst zelf de nota’s voorschieten, want de dierenarts stuurt ze niet rechtstreeks naar Figo.

Tjan Hui


Conclusie

Bij Figo kun je tot 90% van de nota van de dierenarts vergoed krijgen als je voor je hond, kat, konijn of papegaai een huisdierenverzekering sluit. De verzekering dekt de veel voorkomende behandelingen, die ook nog specifiek gericht zijn op verschillende soorten dieren. Je breidt de dekking eventueel uit met aanvullende verzekeringen. Daarnaast heb je keuzevrijheid in het vergoedingspercentage, het eigen risico en het verzekerd bedrag. Al met al vinden wij dit een fijn en eerlijk bedrijf wat vriendelijk overkomt, in tegenstelling tot veel logge verzekeringspartijen. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>