• Home
  • /
  • Shoppen
  • /
  • Goede regenlaarzen voor je kind? Hier moet je op letten

Goede regenlaarzen voor je kind? Hier moet je op letten

Laatste Update: Mei 2024

Wat kunnen jonge kinderen enorm genieten van de regen. Het liefst stampen en springen ze in de plassen. Dat ze vies worden hindert ze niet. Jij trekt ze tijdens en na regenbuien natuurlijk het liefst regenlaarzen aan. Wat zijn nu echt goede regenlaarzen voor een kind?

Waar moet je op letten bij goede regenlaarzen voor je kind?

Als het gaat om regenlaarzen voor kids, waar let je dan specifiek op?

1. De juiste maat

Wil je goede regenlaarzen voor je kind, dan is allereerst de maat van belang. Het blijft belangrijk om dit regelmatig te checken, want de voeten van jonge kinderen maken soms ineens een groeispurt door. Je kind wil de laarzen vast en zeker niet aan als ze te klein zijn. Te grote regenlaarzen voor kinderen zijn ook niet handig, want dan glippen ze snel uit. Ook kan je zoon of dochter zich daarin niet prettig bewegen.

2. Comfortabele pasvorm

De maat kan goed zijn, maar dat zegt nog niet altijd dat de laarzen lekker zitten. Het ene kind heeft bredere en het andere kind juist smallere voeten. Even passen is dus wel van belang en dan checken of je kind er lekker op kan lopen. Let hierbij overigens ook op het randje aan de achterkant. Dit is heel gemakkelijk bij het uittrekken van de laars. 

3. Het materiaal

Meestal zijn regenlaarzen voor een kind gemaakt van rubber, pvc of E.V.A. materiaal. Wil je echt goede regenlaarzen voor je kind, dan kom je snel uit op modelletjes die gemaakt zijn van natuurrubber. Deze zijn wel duurder. Neem je regenlaarzen voor kids van PVC, dan ben je al voor heel weinig geld klaar.

4. De ventilatie

Eigenlijk hebben regenlaarzen geen extra ventilatie nodig. In tegenstelling tot schoenen sluiten laarzen meestal niet helemaal af. Steeds als je kind een stap zet, kan er lucht uit de laars. Neem dus liever geen laarzen die je straktrekt met een touwtje aan de bovenkant.

5. De voering

Sommige regenlaarzen voor kids hebben wel een voering van binnen en andere weer niet. Wil je de laarzen in de winter vaker gebruiken, dan is een voering wel prettig. Je kindje houdt dan gemakkelijker lekkere warme voeten.

Welke merken hebben regenlaarzen voor kinderen?

Bergstein regenlaarzen

Bergstein is echt een specialist in het vervaardigen van kinderregenlaarzen. De kwaliteit is dan ook altijd uitstekend. Daarbij komt de schappelijke prijs. Het is om deze redenen dan ook niet verwonderlijk dat Bergstein marktleider is op het gebied van laarzen voor kinderen in Nederland. Opvallend is trouwens ook het design. Dat is mooi, maar nooit echt heel opvallend. Vaak bestaan de regenlaarzen uit een kleur. Ze worden eigenlijk altijd gemaakt van rubber en ook de zool is van ditzelfde materiaal. Dit zorgt voor een goede grip. 

Be Only regenlaarzen

Be Only regenlaarzen kenmerken zich door vrolijke en speelse prints. Houdt je kind van opvallende laarsjes, dan is er bij dit merk heel veel keus. De regenlaarzen worden gemaakt van Oxygen rubber. Dit rubbersoort is soepel, waardoor de laarzen lekker comfortabel aanvoelen en heel flexibel zijn. Kinderen vinden dit tijdens het bewegen vaak heel prettig aanvoelen. 

Igor regenlaarzen

Igor is een Spaans merk. Ze staan vooral bekend om regenlaarsjes en schoenen. Deze modellen worden niet van rubber, maar van waterafstotend kunststof gemaakt. Bekijk je het assortiment, dan zie je dat je veel keus hebt op het gebied van kleuren en prints. 

Boxbo regenlaarzen

Boxbo maakt voornamelijk regenlaarzen voor hele kleine kinderen. Deze rubberen laarzen zijn dus vooral verkrijgbaar in de kleinste maatjes. Ze zijn er eigenlijk altijd heel vrolijk uit en voor de meeste peuters en kleuters is het dan ook een feestje om deze laarzen te dragen. 

Hoe goed zijn de kinder regenlaarzen van de Action?

Goede regenlaarzen voor kids houden allereerst de voeten droog. Daarnaast is het belangrijk dat ze comfortabel zitten en dat ze gezond zijn voor de voeten en het lichaam van je kind. Draagt je kind slechts zelden regenlaarzen, dan kun je wel uit de voeten met de laarzen van de Action. Wil je ze echter vaker gebruiken, kies dan liever een van de bovenstaande merken. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>