• Home
  • /
  • Baby
  • /
  • Ideeën voor een kraamlijstje voor een babyshower

Ideeën voor een kraamlijstje voor een babyshower

Laatste Update: juli 2024

Wanneer je in verwachting bent, kun je je geluk niet op. Het is het moment dat er veel in je leven gaat veranderen. Zodra je in verwachting bent, zul je minder contact krijgen met je vrienden en familie. Het is een mooie maar wel een drukke periode in je leven. Daarom is het fijn om de periode, voordat de geboorte plaatsvindt, samen te zijn met je dierbaren. Om toch aan je vrienden of kennissen en familie kenbaar te maken dat je in verwachting bent, kan er een babyshower georganiseerd worden. Het is een Amerikaanse traditie en is waarschijnlijk ontstaan om ouders, die het moeilijk hadden, te helpen met praktische spullen. Daarom wordt een babyshower alleen bij de eerste zwangerschap georganiseerd. Een babyshower wordt niet door de aanstaande moeder of vader georganiseerd. Dat wordt in principe door een goede vriendin gedaan. Toch kunnen ook de (schoon)ouders, zussen of collega’s zo’n feestje organiseren. 

Een babyshower als verrassing

Als het goed wordt gedaan, is een babyshower zowel voor de aanstaande moeder en vader een verrassing. Zij worden dan met een smoesje naar een bepaalde locatie gelokt. Voordat je een babyshower organiseert, moet je zeker weten dat de toekomstige ouders daarvoor open staan. De mogelijkheid bestaat dat de toekomstige moeder zich tijdens de zwangerschapsperiode niet goed voelt. Dan is het niet verstandig om de babyshower te organiseren. Je kunt haar op de dag zelf laten weten dat er later op die dag een verrassing is. Dan wordt ze niet voor het blok gezet. Je kunt het bij iemand thuis vieren, restaurant of bij iemand in de tuin. De personen die komen, kunnen een gezamenlijk cadeau geven of iedereen brengt zelf een cadeautje mee.

Babyshowers en kraamlijstjes

Babyshowers en kraamlijstjes gaan hand in hand. Om te voorkomen dat er dezelfde cadeautjes worden gegeven, kun je verlanglijstjes maken en delen. Tijdens de periode van de zwangerschap heb je waarschijnlijk regelmatig met elkaar gesproken over wat ze graag zou willen hebben voor en na de geboorte. Daarvoor zou je dan samen verlanglijstjes kunnen maken. Tijdens de babyshower zou je spelletjes kunnen organiseren. Je zou de aanstaande moeder en vader geblinddoekt een luier bij een grote pop aan kunnen laten doen. Nu kun je ook gewoon gezellig samenzijn. Het organiseren van spelletjes is geen verplichting. Er zijn er die het leuk vinden en anderen juist weer niet.

Wat zijn nou leuke cadeautjes voor een babyshower?

Omdat de baby nog geboren moet worden, moeten het cadeautjes zijn die later gebruikt kunnen worden. Een luiertaart is een praktisch cadeau. Je weet dat deze zeker van pas komen. Je kunt een kant en klare luiertaart kopen, maar je kunt er ook een gemakkelijk zelf maken. In een luiertaart gaan heel wat luiers. In veel gevallen heb je al snel twee pakken luiers nodig. Je kunt samen ook een heerlijke stoel geven voor de toekomstige moeder. Een babyshower wordt vaak rond de dertigste week van de zwangerschap gegeven. Als de zwangerschapsperiode goed verloopt, heeft de toekomstige moeder nog een goede conditie om van de babyshower te kunnen genieten. 

juni 11, 2024

mei 21, 2024

mei 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>