• Home
  • /
  • School
  • /
  • 9 x de Leuke traktaties voor leerkrachten (juffen en meesters)

9 x de Leuke traktaties voor leerkrachten (juffen en meesters)

Laatste Update: Mei 2024

Op zoek naar leuke traktaties voor de juffen en meesters van jouw kind? Dan zit je hier goed! 

Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de leukste traktaties voor juffen en meesters van dit moment. Met deze traktaties weet je zeker dat jouw kind punten scoort!

Traktaties voor juffen

Laten we eerlijk zijn: het vinden van een gezonde traktatie juf is soms best lastig. Want ja: wat geef je de juf als traktatie? 

Om je wat inspiratie te geven hebben wij hieronder een handig overzicht voor je gemaakt met verschillende gezonde traktaties die ideaal zijn voor juffen. Met deze traktaties weet je zeker dat de juf zal smullen tijdens de verjaardag van je kind!

1. Soepje

Juffen zullen je heel erkentelijk zijn voor deze traktatie. Na een dagje hard werken hebben ze zeker een opkikkertje nodig. Een koek kan dan lekker zijn, maar een soepje is beter. Neem een beker en doe daarin een zakje Cup-a-Soup. Vul dit eventueel aan met wat soepstengels. 

2. Thee en chocola

Veel juffrouwen zijn echte theeleuten. Natuurlijk houden ze van iets lekkers bij dit warme bakje thee. Maar al te calorierijk wil je het niet maken. Geef daarom een theezakje en doe er wat kleine chocolade-eitjes bij. Het valt dan mee qua snoeperij en toch hebben die hardwerkende leerkrachten iets lekkers bij de thee. Zeker rond Pasen en Kerst is deze traktatie ideaal, want dan vind je de eitjes in overvloed in de diverse winkels. 

3. Ferrero Rocher chocolade

Deze chocola valt altijd in de smaak. De eigen juf geef je lekker een heel doosje en tijdens het rondgaan door de andere klassen is er voor elke leerkracht een lekkere bonbon beschikbaar. 

4. Fruit

Waarom zou je niet gewoon fruit kiezen als traktatie voor de juf? Ga er maar vanuit dat juflief je hier dankbaar voor is. Zeker als er meerdere verjaardagen op een dag zijn, stapelen de koeken zich soms op. Een heerlijk en gezond stuk fruit is dan een welkome afwisseling. Zorg voor afwisseling, zodat de leerkracht lekker een stuk fruit kan pakken waar ze van houdt. 

5. Chocolademelk

Hoe gaan we dat nu regelen, denk je misschien. Natuurlijk geeft je kind de juf geen beker warme chocolademelk, maar wel zo’n handig zakje met poeder. Doe dit in een leuke beker en zet er een lepeltje bij. Maak het helemaal af met een lekker klein koekje. Zeker tijdens een koude winterdag zal de juf hier enorm van genieten.

Traktaties voor meesters

Nu we de juffen traktatie hebben behandeld kunnen de meesters natuurlijk niet achterblijven. Al kunnen juffen en meester traktaties redelijk hetzelfde zijn, toch heeft een meester vaak net even andere wensen dan een juf.

Hieronder een aantal leuke ideeën voor traktaties voor meesters. 

6. Grote koeken

Veel meesters maak je nergens blijer mee dan met een heerlijke grote koek. Vaak kunnen ze dit gelukkig ook wel prima hebben. Bij een meester hoef je jezelf iets minder druk te maken om de verpakking. Vaak zien ze dat niet eens. Maar dat de koek lekker is, dat proeven ze zeker te weten.

7. Chocola

Elke meester houdt wel van chocola. Misschien nemen ze de bonbon niet, zoals de juf, bij de thee, maar smullen doen ze zeker. 

8. Fruit

Ook onder de meesters zijn er genoeg die graag genieten van een stuk fruit. Zorg voor variatie, zodat er voor elk wat wils is. Eventueel gebruik je er nog wat humeur bij en teken je gezichtjes of iets anders toepasselijks op de banaan, mandarijn of sinaasappel.

9. Drop

Wat dat toch is met die meesters? Een traktatie die bestaat uit drop maakt ze vast en zeker blij. Verpak wat drop in een leuk zakje en geef dat als traktatie aan de meester.  

Bonus: gezonde traktatie voor juffen van het kinderdagverblijf

Juffen van het kinderdagverblijf drinken graag uit een mooie mok. Daarom is het leuk een mok te geven als traktatie. Maak er dan meteen een gezonde traktatie voor juffen van het kinderdagverblijf van. Vul de mok met wat theezakjes of een lekkere oploskoffie. Je kunt er nog een lekkernij aan toevoegen, maar dan wordt de traktatie natuurlijk wil direct minder gezond. 

mei 23, 2024

januari 15, 2024

januari 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>