5 x De leukste GRATIS familie-uitjes

Laatste Update: Mei 2024

Natuurlijk hoeft een dagje uit niet altijd veel geld te kosten. Het is onzin dat leuke uitjes duur moeten zijn. Er zijn meer dan genoeg gratis familie-uitjes te bedenken. Bij gratis dagjes uit kun je sowieso denken aan een dagje zee of bos, maar er is nog meer keus. Welke leuke uitjes zijn zoal gratis? En waar moet je op letten bij een gratis dagje uit?

Waar op letten bij het kiezen van een gratis dagje uit?

Natuurlijk kijk je vooral naar jullie interesses. Ook de leeftijden van jullie kinderen spelen een rol bij de keus van jullie trip. Willen de kinderen het liefst bewegen, bezoek dan geen gratis museum, maar ga naar een speeltuin of bezoek het strand. Kijk verder hoe het staat met de toiletten en de horeca. Zijn deze aanwezig en is het niet een risico dat je daar alsnog veel geld moet betalen?

Wat zijn de leukste gratis familie-uitjes?

Goed, nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de leukste gratis familie-uitjes is het tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel.

Wij hebben een overzicht gemaakt van de 5 leukste gratis dagjes uit in 2022. Met deze uitjes weet je zeker dat jij een top dag gaat hebben. Bespaar gelijk met deze uitjes!

1. Futureland

In Zuid-Holland vind je Futureland. Een ontzettend leuk dagje uit dat gratis is. Vooral iets grotere kinderen vinden het informatiecentrum op de Maasvlakte reuze interessant. Ze ontdekken daar hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn ontstaan.

Natuurlijk willen jongens en meisjes meer dan alleen leren. Er is daarom ook van alles te doen en te ontdekken. Met de FutureLandExpress maak je bijvoorbeeld een leuk ritje. Onderweg kom je dan langs de containerterminal. Verder is er een rondvaart te maken of je mag zelf containers op een schip laden.

2. De Paardenkamp

Heb je ook zo’n dametje in huis dat helemaal gek is van paarden? Dan maak je haar vast en zeker dolblij met een bezoekje aan De Paardenkamp in Soest. Bovendien is dit uitje helemaal gratis. Paardenliefhebbers komen hier uitstekend aan hun trekken. Er lopen wel meer dan 100 paarden. Het zijn allemaal oudere dieren die hier genieten van een goede oude dag. 

3. Speeltuin Roeffen Mart

Ook in Limburg zijn er leuke gratis familie-uitjes te vinden. Een speeltuin blijft natuurlijk aantrekkelijk voor kinderen. In Roeffen Mart vind je meer dan 40 verschillende speeltoestellen.

Deze speeltuin begon eigenlijk toen een boer bedacht dat hij op zijn vrije lap grond wel wat speeltoestellen kon plaatsen. Dit breidde zich in de loop der tijd uit en inmiddels kun je er prima een dagje doorbrengen. Zelfs de parkeerplaatsen en de toiletten zijn gratis. 

4. Het Klimduin

In Noord-Holland kun je jezelf en je gezin ook gratis vermaken. Rijd eens naar Schoorl. Je kunt daar prachtig wandelen en fietsen. Vinden de kinderen zo’n uitje niet leuk, dan maak je ze vast en zeker wel blij met ravotten in de Duinen van Schoorl. Zeker op het Klimduin heb je geen kind aan ze. Deze zandberg is maar liefst 51 meter hoog. Een superleuk uitje en het hoeft je geen cent te kosten. 

5. Het Belevenissenbos

In Lelystad tref je het grootste en meest uitdagende speelbos van heel Nederland aan. En de toegang is gewoon helemaal gratis. Het Belevenissenbos bestaat uit 40 hectare bos, waterlopen en weides. Het leukst zijn waarschijnlijk wel de vele hindernissen die je verspreid in het bos tegenkomt. Kinderen vanaf 6 jaar zullen zich hier uitstekend vermaken.

Zijn er ook leuke gratis uitjes op zondag?

Vrijwel alle leuke gratis uitjes kun je ook op zondag bezoeken. Het is bijna een uitzondering als iets echt dicht zit op deze dag. Zeker als je kiest voor een belevenissenbos of de duinen, dan kun je daar ook op zondag prima terecht.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>