Geboortekaartjes zijn er natuurlijk in allerlei designs te vinden. Kies vooral een kaartje dat goed past bij jou en je gezinnetje. Heb je de wens voor een moderne geboortekaart voor je aanstaande kindje? Dit zijn slimme tips.

Modern kleurgebruik

Het kleurgebruik is heel tekenend voor de look en feel van het kaartje. Kies voor moderne kleuren! Dit zijn doorgaans zachte, rustgevende kleuren, zoals wit, zand, crème, oudroze, beige, groen, grijs en bruin. Zo zie je maar: je hebt genoeg kleuren om uit te kiezen bij het geboortekaartje. Wat vind jij de mooiste optie? Of kies een paar kleuren uit, die je combineert. Het ouderwetse onderscheid tussen babyroze en -blauw bij een meisje of jongetje is in ieder geval van de baan: dit past niet bij een modern kaartje.

Strak en minimalistisch design

Kies voor een strak en minimalistisch ontwerp. Dat betekent niet dat het kaartje saai oogt, maar wel dat het ontwerp duidelijk past bij deze tijd. Pas dus op met te veel poespas, want het kaartje wordt zo al gauw heel druk. Less is more, kunnen we ook wel stellen.

Unieke vorm

Kaartjes zijn doorgaans rechthoekig of vierkant. Maar bij een moderne geboortekaart ontwerpen heb je juist meer opties qua vorm. En dat is hartstikke leuk! Kies voor een ronde of halfronde vorm bijvoorbeeld. Of juist een abstracte vorm, met meerdere hoeken en randen. Een vorm van een hartje, een wolk of een boom kan ook. Zo valt het kaartje pas echt op.

Bijzondere materiaalsoort

Naast een unieke vorm kun je ook gaan voor een bijzondere materiaalsoort. Zo is het kaartje niet van papier, maar van bijvoorbeeld karton, glas of hout! Er is van alles mogelijk. Zeker als je het kaartje maar naar een klein aantal mensen wilt sturen, kun je zo’n luxe keuze maken. En het is zo ook een stuk leuker om het kaartje te bewaren – hang het bijvoorbeeld aan de muur in de kinderkamer.

Luxe verpakking


Het draait niet alleen om het kaartje zelf, maar ook om de verpakking die eromheen zit. Ga bijvoorbeeld voor een luxe envelop, van dik papier en in een sfeervolle kleur. Of maak er juist een heel pakketje van, met een strikje eromheen of een andere vorm van versiering. Zo is het al een feestje als de kaart in de brievenbus ligt bij de ontvanger.

Modern font

Het font, oftewel lettertype, dat op het kaartje wordt gebruikt, doet ook veel voor de uitstraling. Ga voor een modern, strak font, dat tegelijkertijd een tijdloos karakter kent. Ouderwets ogende fonts kun je beter niet meer kiezen, als je voor een eigentijds thema gaat. Dit zijn met name fonts met veel tierelantijntjes. Al kan subtiele versiering binnen een letter wel fraai zijn! Bij hoofdletters bijvoorbeeld, of bij de naam van het kindje die groot op het kaartje wordt gedrukt.

Thema

Het is vandaag de dag gebruikelijk om een thema aan te wijzen voor het kaartje. Denk aan het strand, het bos, het dierenrijk of het heelal. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Soms past een thema perfect bij de naam van een kindje, dan is dit natuurlijk al helemaal een goed idee voor het ontwerp!

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

april 26, 2023

februari 3, 2023

februari 2, 2023

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>