• Home
 • /
 • Shoppen
 • /
 • Mutsy Evo review: hoe goed is deze kinderwagen?

Mutsy Evo review: hoe goed is deze kinderwagen?

Laatste Update: juli 2024

De Mutsy Evo is een van de drie modellen kinderwagens van het Nederlandse bedrijf Mutsy. Het wordt gezien als het instapmodel, maar vergis je niet.

Je kan zo veel extra accessoires erbij kopen, dat de kinderwagen multifunctioneel is. Vanaf de geboorte van je kindje tot aan de peutertijd kan je veel profijt hebben van de stoere Mutsy Evo. Wij geven je hier onze Mutsy Evo review.

Mutsy Evo ervaringen

Naast onze eigen Mutsy Evo review, zijn we ook altijd benieuwd naar de mening van anderen. Een rondje navragen bij gebruikers, lees: ouders en grootouders, leveren een aantal Mutsy Evo ervaringen op.

Zo vinden de gebruikers van deze kinderwagen het belangrijk en heel fijn dat de Mutsy Evo gemaakt is van duurzaam materiaal, dat de prijs-kwaliteitverhouding van deze middenklasser goed is, en dat er veel aandacht is besteed aan comfort en gebruiksgemak. Bovendien heb je veel keus in allerlei opties om de Mutsy Evo uit te breiden. 

Het is zelfs mogelijk om onder de wandelwagen een step te laten plaatsen, zodat je sportief met de baby of peuter erop uit kan. Een minder positief punt, zijn de rubberen banden. Dit is voor het kindje wat minder comfortabel dan wanneer de wagen zou zijn voorzien van luchtbanden.

Ook het feit dat de stang waarmee je de kinderwagen duwt niet uitschuifbaar is maar in standen verstelbaar, wordt niet door iedere ouder goed ontvangen. Vooral wanneer je niet zo lang bent, loop je vrij ver van de wagen vandaan.

Waarom kiezen voor de Mutsy Evo

Een rondje navragen bij gebruikers (ouders en grootouders) levert een aantal Mutsy Evo ervaringen op. Zo vinden de gebruikers van deze kinderwagen het belangrijk en heel fijn dat de Mutsy Evo gemaakt is van duurzaam materiaal, dat de prijs-kwaliteitverhouding van deze middenklasser goed is, en dat er veel aandacht is besteed aan comfort en gebruiksgemak. Bovendien heb je veel keus in allerlei opties om de Mutsy Evo uit te breiden. 

Het is zelfs mogelijk om onder de wandelwagen een step te laten plaatsen, zodat je sportief met de baby of peuter erop uit kan. Een minder positief punt, zijn de rubberen banden. Dit is voor het kindje wat minder comfortabel dan wanneer de wagen zou zijn voorzien van luchtbanden.

Ook het feit dat de stang waarmee je de kinderwagen duwt niet uitschuifbaar is, maar in standen verstelbaar, wordt niet door iedere ouder goed ontvangen. Vooral wanneer je niet zo lang bent, loop je vrij ver van de wagen vandaan.

Waarom een Mutsy Evo kopen?

 • Het zitje is verstelbaar in meerdere standen en kan in twee richtingen worden geplaatst
 • De kinderwagen is heel wendbaar en rijdt erg soepel
 • De wagen is gemakkelijk te demonteren
 •  Het frame en zitje zijn licht van gewicht
 • Lichtvenster in de kap

Mutsy Evo Nadelen

 • Geen luchtfilter
 • Je kan alleen kiezen uit een aantal standaardkleuren
 • Er zijn kinderwagens met meer opbergruimte in het onderstel
 • Geen extra vering in het frame

Overeenkomsten en verschillen Mutsy Evo en Mutsy Nio

De diverse modellen kinderwagens van Mutsy lijken uiterlijk heel veel op elkaar. Maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Het kan je goed van pas komen om de overeenkomsten en verschillen goed te lezen, voor je besluit om een kinderwagen te kopen. We hebben ervoor gekozen om de Mutsy Evo en het nieuwste broertje in de collectie wandelwagens van Mutsy, de Mutsy Nio, met elkaar te vergelijken. Want, behalve een verschil in prijs, zijn er natuurlijk ook verschillen in afwerking en gebruiksgemak.

Hierin zijn de Evo en de Nio gelijk

Kenmerkend voor alle wandelwagens van Mutsy is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Alleen al daarom is dit merk wereldwijd een groot succes bij jonge ouders. Dit Nederlandse bedrijf houdt zich al sinds 1937 bezig met het maken en perfectioneren van wandelwagens.

Daar zijn de Evo en de Mutsy Nio het bewijs van. Maar, het kan moeilijk zijn om te kiezen tussen deze twee. In ieder geval zijn deze wandelwagens uit de stal van Mutsy elkaars gelijken in de volgende eigenschappen:

•Volledig verstelbare rug- en beensteun in de wagen. Hierdoor zit of ligt je baby altijd in een ergonomisch verantwoorde positie
•Het frame is snel en makkelijk in te klappen
•Veel handige accessoires verkrijgbaar
•Keuze uit een aantal kleuren voor bekleding en stang
•Veel opbergruimte voor je boodschappen of andere spulletjes

Verschillen Mutsy Evo en Nio

Natuurlijk zijn er ook een aantal verschillen tussen deze twee wandelwagens naar boven gekomen in onze Mutsy Evo review. Misschien wel het grootste verschil tussen Mutsy Evo en Nio is het materiaal. In de Evo is meer kunststof verwerkt dan in de Nio. Daardoor voelt de Nio iets steviger aan dan de Evo.

De Evo daarentegen is hierdoor meer wendbaar en soepel tijdens het rijden. De Nio heeft de meest vlakke ligstand van alle Mutsy modellen. Zet je de wagen in deze stand, dan ligt je kindje hierin net zo plat bij het slapen, als thuis in zijn bedje.

De Mutsy Evo vs Mutsy Nio levert nog een aantal conclusies op:
•De Nio heeft een trolley stand. Hiermee kan je de wagen heel gemakkelijk achter je aan meetrekken
•De banden van de Evo zijn van rubber. Hierdoor loop je geen risico op een lekke band, maar is de vering wat minder dan bij de luchtbanden van de Nio
•Bij de Nio is de duwstang uitschuifbaar, bij de Evo is de stang in standen verstelbaar.
•De rugleuning van de Evo is korter dan bij de Nio.
•Het frame van de Evo is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Bij de Nio is alleen zilverkleurig mogelijk.

Comfort voor ouders en kind

Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige en strak vormgegeven wandelwagen, waarbij de verhouding tussen prijs en kwaliteit helemaal in balans is, dan loont het absoluut om te kiezen voor de Mutsy Evo. Of de Mutsy Nio natuurlijk, wanneer de eigenschappen van deze wandelwagen je meer aanspreken.

Bij alle Mutsy wagens is gedacht aan comfort voor de ouders én comfort voor het kindje. Standaard zijn zowel de Evo als de Nio al zeer compleet. Zo is bij de Nio de reiswieg hoog op het frame gemonteerd. Dit maakt het makkelijker om het kindje eruit te halen, zonder dat je jouw rug te sterk belast. De wandelwagens hebben zwenkwielen die 360 graden kunnen draaien. Handig, wanneer je aan het winkelen bent in de stad. Ben je in het bos of op het strand, dan zorgt de stopstand ervoor dat je niet wegglijdt met de wielen over zand of rulle aarde.

Wil je nog meer gebruiksgemak, zoals een verzorgingstas, parasol of regenhoes, dan hebben beide modellen veel accessoires waar je uit kan kiezen. Je kan ze direct bestellen bij de wandelwagen, of je bestelt ze later. Ook dan kan je kiezen uit de beschikbare kleuren van het model.

Conclusie

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Het is moeilijk kiezen tussen de Mutsy Evo en de Mutsy Nio. De Evo wordt gezien als een instapmodel, maar heeft zoveel extra's, dat het een volwaardige wandelwagen is waar zowel ouder als kind zich comfortabel bij zal voelen. Bovendien biedt hij meer kwaliteit dan je aan de hand van de prijs zou vermoeden. De Mutsy Evo ervaringen zijn overwegend positief. Wij sluiten ons hier bij aan. Aan de hand van onze Mutsy Evo review geven we deze kinderwagen een 8.6!

De Mutsy Nio is het nieuwere model van Mutsy en dat is te merken. Dit model heeft toch net wat meer mogelijkheden tot verstellen, een sterk frame en extra vering. Daar hangt dan ook weer een hoger prijskaartje aan. Dat betekent echter niet dat de Evo niet compleet is. 

Deze wagen heeft alles wat je nodig hebt, wanneer je met de kleine op stap gaat. De conclusie is, dat het helemaal aan je eigen persoonlijke voorkeuren ligt, om te kiezen voor de Mutsy Evo of voor de Mutsy Nio. Van beide modellen is in ieder geval de verhouding tussen wat de wandelwagen kan en wat hij kost, helemaal prima.

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 4, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>