• Home
 • /
 • Shoppen
 • /
 • Mutsy Nio review: hoe goed is deze kinderwagen?

Mutsy Nio review: hoe goed is deze kinderwagen?

Laatste Update: Mei 2024

Benieuwd naar de Mutsy Nio kinderwagen? In dit artikel geven we een review van de Mutsy Nio en vertellen we je over onze ervaringen. De Mutsy Nio is een nieuw model kinderwagen van Mutsy.

Mutsy ken je waarschijnlijk al van andere modellen; de Mutsy Evo en i2. De Nio zit eigenlijk een beetje tussen deze twee modellen in. Het is een combinatie van de Evo en de I2. Mutsy is een gerenommeerd merk in de branche van mutsy kinderwagens.

 De kinderwagen bestaat uit meerdere onderdelen: 

 • Een onderstel
 • Een reiswieg
 • Een zitting

Lees hier verder voor onze volledige Mutsy Nio review.

 • Je houdt van praktisch en gemak – De Mutsy Nio is echt heel makkelijk in gebruik. Zowel het instellen van verschillende standen, als het inklappen en uitklappen. Ook als je nog geen ervaring hebt met andere kinderwagens is dat geen probleem.
 • Je wil een kinderwagen met een goede prijs-kwaliteit verhouding – De Mutsy Nio is niet de duurste kinderwagen in de markt, en ook zeker niet de goedkoopste. Het heeft een degelijke prijs en doet alles, en misschien wel een beetje meer, dan wat je er van mag verwachten. 

Je moet deze kinderwagen niet kopen als:

 • Je houd van hele vrolijke en simpele kleuren – Ben je gek op fluroiscerende of vrolijke kleuren? Dan is dit model helaas niet voor jou. De beschikbare kleuren zijn donker en niet heel vrolijk.
 • Je wil alle boodschappen kwijt in de kinderwagen – De Nio heeft wel degelijk een vak voor de boodschappen op het onderstel. Maar verwacht niet dat je hier net zoveel in kwijt kan als in een volledige winkelwagen.

De reiswieg

Laten we beginnen met de reiswieg. De reiswieg wordt over het algemeen gebruikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden. Daarna wordt de baby te oud en kan je gebruik maken van de zitting. Deze kun je de eerste levensjaren gebruiken tot je kind de leeftijd van 3,5 jaar heeft bereikt. Het prettige van de reiswieg is dat deze heerlijk comfortabel is. Het ventilerende materiaal zorgt er ook voor dat je baby het niet te warm krijgt. Een groot voordeel van de Mutsy Nio kinderwagen. Mocht er toch sprake zijn van felle zon dan kan je gebruik maken van de bijgeleverde kap. 

De kap kan je zo verstellen dat de zon niet in de kinderwagen schijnt. Mocht je de wieg los willen halen, dan is dit heel makkelijk. Dit doe je door onderop de Mutsy Nio twee knoppen naar achter te halen waardoor de wieg losklikt. Een groot voordeel is dat er onderaan de wieg 4 knoppen zitten. Deze knoppen zorgen ervoor dat je de wieg op een vieze of natte ondergrond kan zetten, zonder dat de wieg zelf vies wordt.

De zitting

Zoals we eerder al aangeven is na ongeveer 6 maanden jouw kind klaar om van de wieg naar de zitting over te stappen. Het fijne aan de zitting van de Mutsy Nio is de verschillende standen die je kan instellen. Heeft jouw kindje wat slaap nodig? Dan stellen we de zitting helemaal in naar achteren. Wil je jouw kind de gelegenheid geven om de omgeving tot zich te nemen? Dan zet je de zitting meer in een relaxstand. Hetzelfde geldt voor de gordels. Ook deze zijn aan te passen zodat deze goed aansluiten bij de lengte van het kind. Er wordt gebruik gemaakt van een 5-puntsgordel. Deze is niet alleen makkelijk open en dicht te klikken maar zorgt ook nog eens voor optimale veiligheid!

Net als bij de reiswieg is er een kap die je kan gebruiken om de zon eventueel buiten te houden. De zitting is volledig om te draaien, waardoor je je kind de mogelijkheid geeft om vooruit te kijken, de wijde wereld in.

Het onderstel

Het onderstel is van invloed op de rijligging en algehele stevigheid van een kinderwagen. Wat opvalt aan de Mutsy Nio zijn de grote wielen. Lekker comfortabel en stabiel. Daarnaast kan je hier ook op alle soorten ondergrond goed uit de voeten. Ook die oneven bospaadjes hoef je dus niet te ontwijken.

Bonus: De Mutsy Nio is heel makkelijk in te klappen. Geen vervelend gedoe wat je bij sommige kinderwagens wel hebt! Mocht je op reis gaan of wil je de kinderwagen meenemen in de auto? Dan zijn bijvoorbeeld de voor- en achterwielen ook nog makkelijk los te koppelen zodat deze minder ruimte in neemt. Uiteraard gaat ook het uitklappen van de Mutsy Nio kinderwagen heel erg gemakkelijk.

Naast de wielen is er ook goed gekeken naar de vering. Deze is van goede kwaliteit en zorgt ervoor dat je kindje stabiel en relax in de wagen blijft zitten. De kinderwagen is uiteraard vast te zetten met een riem die je met je voet kan vastzetten, en met de hand weer kan loskoppelen. Een extra mooie eigenschap is de boodschappenmand, waar je wat spulletjes in kwijt kan. Boodschappen doen met de Mutsy Nio hoeft dus zeker geen straf te zijn.

Eindbeoordeling Mutsy Nio

waar op letten bij het kopen van een kinderwagen?

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

We hebben deze Mutsy Nio een eerlijke review gegeven en het is moeilijk om niet positief te zijn over dit model. Vriendelijk in gebruik, onderdelen van uitstekende kwaliteit en verschillende opties om het comfort van je kind nog meer te verbeteren. Onze score; 8.6. Kortom onze Mutsy Nio ervaring is heel positief.

Veelgestelde vragen

In welke kleuren is de Mutsy Nio verkrijgbaar?

Dit model is in meer dan 6 kleuren beschikbaar, maar lijken veel op elkaar. De kleuren variëren tussen grijstinten en verschillende types groen.

Welke accessoires kan ik kopen voor dit model?

Je kan de kinderwagen uitbreiden met verschillende accessoires waaronder een adapter voor een autostoel maar ook een regenhoes behoort tot de mogelijkheden.

Wat is de prijs van de Mutsy Nio?

De prijzen kunnen elke dag verschillen omdat aanbieders deze steeds aanpassen. Ons systeem zoekt dagelijks de scherpste aanbieding voor je uit.

mei 15, 2024

mei 14, 2024

mei 14, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>