• Home
 • /
 • Baby
 • /
 • Review: mijn ervaringen met de Numsy white noise machine

Review: mijn ervaringen met de Numsy white noise machine

Laatste Update: juli 2024
numsy review
86%
Gebruiksgemak
91%
Functies
89%
Prijs/Kwaliteit

Kan je baby moeilijk in slaap vallen? Dan is er een nieuwe innovatieve oplossing beschikbaar, de Numsy white noise machine. Met nagebootste baarmoedergeluiden, natuurgeluiden of zachte ruis, zal je kindje ontspannen in slaap kunnen vallen. 

Numsy is niet de enige die deze apparaten aanbieden, maar omdat ze de marktleider zijn was het hoog tijd over een uitgebreide review. Ik vertel er alles over in dit artikel maar voor nu alvast mijn conclusie:

De Numsy White Noise machines zijn een geweldige toevoeging aan ons gezinsleven. De baby valt niet alleen snel in slaap, ik heb het idee dat deze ook rustiger slaapt. De beschikbare geluiden (meer dan 20 verschillende) zorgen voor een ontspannen gevoel. Sommige versies hebben ook nog eens een kalmerend licht ingebouwd, al zal niet iedereen dit prettig vinden. 

Voor deze prijs is het de investering absoluut waard!

Wat is een white noise machine?

Een white noise machine helpt om je baby in slaap te laten vallen. Het apparaat produceert namelijk rustgevende ruis. De technologie zorgt voor ontspanning. Stress en angst nemen af, waardoor kinderen makkelijker in kunnen slapen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de geluiden een rustgevend effect op de geest hebben. Door het ontspannen effect, krijgen de hersenen van je baby rust. 

Omgevingsgeluiden, angstige gedachten en afleiding worden minder. De focus ligt namelijk alleen op een zachte ruis. Hierdoor ontspant het lichaam ook. Je baby zal niet meer hele avonden huilen, maar zonder problemen in slaap vallen. Zo heb je zelf ook rust. De verschillende Numsy modellen hebben allemaal hun voordelen.

Leuk om te weten: ook volwassenen slapen beter met een white noise machine. Sommige soorten beschikken bovendien over rustgevende lichteffecten.

De effecten van een white noise machine:

 • werkt effectief in op de hersenen
 • vermindert stress, angst en spanning
 • geluid zorgt voor ontspannen gedachten
 • zorgt voor een diepe slaap en fijne dromen
 • effect is klinisch onderzocht en bewezen 
 • bevordert de aanmaak van melatonine

Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van Numsy White noise?

Numsy voordelen

 • Keuze uit diverse modellen
 • Veilig (CE gecertificeerd, in tegenstelling tot veel imitatieproducten)
 • 30 dagen slaapgarantie
 • Compact formaat en overal te gebruiken 
 • Voorzien van een timer

Numsy nadelen

 • Knoppen komen soms een beetje kwetsbaar over
 • De lampen van de Numsy "original" beschikken alleen over amber en rood licht

Verschillende Numsy Modellen

Numsy Original

Dit instapmodel beschikt over twintig rustgevende geluiden, rood-oranje amberverlichting en is draadloos te gebruiken. Het white-noisegeluid zorgt voor rust en een diepe slaap. Bovendien kun je ook voor het rustgevende geluid van een hartslag kiezen. De rode lampen creeren een warme sfeer in de slaapkamer. Het warme licht zorgt, samen met de ruis, voor een fijn slaapritme.

De Numsy Original is overal te gebruiken en bovendien aan een koord op te hangen. Met de timer kun je het apparaat achter elkaar af laten spelen. Kies bijvoorbeeld voor 15, 30 of 60 minuten.

numsy original

Numsy Move

Deze machine heeft een mooi vormgegeven ontwerp. Bovendien is dit het meest recente model uit de serie. Je baby kan van veertig mooie, zachte geluiden genieten en daardoor makkelijk in slaap vallen. Ga bijvoorbeeld voor ventilatie, hartslag, zee, baarmoeder of witte ruis geluiden. Het rode amberlicht wekt slaap op en helpt je kindje naar dromenland toe. Bovendien kun je nog uit zes andere ademende kleuren kiezen.

Gebruik de Numsy move draadloos. De sterke batterij houdt het namelijk lang uit. Met de timer kun je makkelijk de tijdsduur instellen.

numsy move

Numsy Calm

Dit compacte ei-vormige model, werkt zeer goed tegen diverse slaapstoornissen. De kalme geluiden zorgen ook voor een langere slaapduur, zonder tussentijds wakker te worden. Deze machine beschikt over 29 prettige geluiden, waarmee iedereen makkelijker in slaap kan vallen. Denk aan watervallen, vogelgeluiden, baarmoedergeluiden en de oceaan. Je kunt bovendien uit zeven verschillende lichtkleuren kiezen.

De kleuren komen overeen met een slaaplampje en creƫren een gemoedelijke sfeer in de slaapkamer. Ook dit model heeft een handige timer.

touch

Numsy Touch

Dit nieuwe model beschikt over verbeterde functies. Alle geluiden zijn zeer aangenaam. Denk bijvoorbeeld aan yogaritmes en alphagolven. Daarnaast is er nog keuze uit 31 andere bijzondere geluiden. De zes timers maken een lange afspeelduur mogelijk. Luister dus tot 14 uur lang. Dit model is het meest luxe uitgerust en is zeer compleet.

De zeven dimbare amberlichten, hebben een heilzaam effect op de slaap. Verschillende kleuren maken de slaapkamer zeer aangenaam. Dit model beschikt over touch bediening. Verder heeft het apparaat twintig geluidsniveaus.

Conclusie Numsy White Noise review

Tijd voor de conclusie van deze Numsy White Noise review! De Numsy behoort tot een van de beste white noise machines en is geschikt, voor jong en oud. Een goede nachtrust is onmisbaar voor een goede gezondheid, gezonde ontwikkeling en het mentale welzijn. De Numsy is dus een krachtig hulpmiddel, waarmee je de natuurlijke slaap weer in een gezond ritme brengt!

juni 11, 2024

mei 21, 2024

mei 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>