Op reis met kinderen? Neem dan een reisverzekering!

Laatste Update: Mei 2024

Als je kinderen hebt, wordt het leven een stuk leuker, maar soms ook behoorlijk ingewikkelder. Dat geldt in het bijzonder voor je vakanties. Waar je vroeger gewoon je spullen pakte en zonder plan op pad ging, daar moet je nu lang van tevoren alles plannen en zorgen dat alle spullen van je kinderen in je auto passen.

Bovendien weet je met kinderen nooit precies wat er gaat gebeuren want hun gedrag en hun gezondheid is zo veranderlijk als het weer. Om niet voor vervelende (en vooral dure) verrassingen te komen staan, is het daarom belangrijk dat je je reis goed voorbereid. Een essentieel onderdeel van deze voorbereiding is de reisverzekering. Wij laten je zien hoe je deze het beste samenstelt.

Met een reisverzekering vermijd je tal van onprettige risico’s

Een verzekering is bedoeld om te voorkomen dat je (veel) geld moet betalen als gevolg van een onvoorziene gebeurtenis. Je hebt het misschien niet gelijk in de gaten, maar tijdens je vakantie loop je meer risico’s dan thuis. Je bent namelijk in een vreemde omgeving, je bent meer afhankelijk van anderen en je eet ander eten. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

Je kunt deze risico’s opvangen door bijvoorbeeld een Univé doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met deze polis heb je het hele jaar door een goede reisverzekering waardoor je met je kinderen op pad kunt gaan wanneer je maar wilt. Tellen binnenlandse tripjes ook mee voor je reisverzekering? Uiteraard! Het gaat er namelijk niet om waar je reist, maar dat je reist en dat kan natuurlijk net zo goed in Nederland.

Ga je echter ver op reis, zorg er dan voor dat je verzekering aansluit bij je plannen. Het kan zijn dat je een aanvullende verzekering nodig hebt om er zeker van te zijn dat je overal goed gedekt bent tegen risico’s.

Wat als de reis ineens niet meer door kan gaan?

Iedereen die kinderen heeft, weet dat je wel plannen kunt maken, maar dat het leven toch vaak anders loopt. Je kunt dus wel een vakantie plannen, maar je weet nooit honderd procent zeker of je ook echt op reis kunt gaan. Misschien is tegen die tijd een van je kinderen ziek of misschien ben jij wel net ontslagen waardoor je geen geld meer hebt.

Het heeft weinig zin om alle rampscenario’s uit te denken, wat beter is, is dat je een annuleringsverzekering afsluiten gaat. Gebeurt er iets waardoor je je reis niet meer kunt maken, dan kun je de onkosten claimen bij je verzekeraar. Ook tijdens je reis kan het gebeuren dat je ineens terug naar huis moet. Ook dan vergoedt de verzekeraar de kosten.

Zorg ervoor dat je polis goed aansluit bij je reisplannen

Tot slot: het leven is al duur genoeg, dus zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die naadloos aansluit bij je reisplannen. Waarom is dit belangrijk? Omdat je op die manier alles uit je verzekering haalt. Krijg je te maken met tegenslag, dan is de kans groot dat je niet zelf de portemonnee hoeft te trekken, maar dat je een beroep op je verzekeraar kunt doen.

Er zijn diverse aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Bekijk ze allemaal even om te zien wat voor jou de beste is. Zo kun je bijvoorbeeld je maximale reistijd verlengen, een wintersportpakket toevoegen voor wanneer je op wintersport gaat of je kunt het dekkingsgebied vergroten. Zo weet je zeker dat waar je ook gaat met je gezin, je altijd een beroep kunt doen op je verzekering. We wensen je een heel fijne reis toe met je familie!

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>