Jouw zoon of dochter heeft de basisschool afgerond? Dan gaat er een hele nieuwe toekomst voor jullie open: de brugklas. Het zal vast even spannend zijn voor zowel jullie brugger als voor jullie als ouders.

Maar het is ook altijd leuk om weer iets nieuws te beginnen. Waarschijnlijk was je zoon of dochter uitgekeken op de basisschool en is het goed om naar het Voortgezet Onderwijs te gaan. Maar voor nu: wat heb je voor schoolspullen in de brugklas nodig? 

Welke spullen voor de brugklas heb je nodig?

Heb je schoolspullen in de brugklas nodig? Dat zeker. En houd er rekening mee dat het boodschappenlijstje een stuk langer is dan vorig jaar. Toen zat je kind nog in groep 8. Wat is er nodig aan schoolspullen in de brugklas? Denk allereerst aan een goede schooltas.

Koop niet de eerste de beste, maar zoek een stevig model. Kijk zeker ook of de tas groot genoeg is, want op sommige dagen zal je kind heel wat boeken mee moeten nemen. Het is natuurlijk heel vervelend als de rits van de rugtas dan niet dicht wil.

Uiteraard koop je voor in die tas een broodtrommel en een beker. Verder is er kaftpapier nodig. Heb je nu geen zin om als vader of moeder avonden te gaan zitten kaften, neem dan van dat elastische kaftpapier wat je zo om de boeken heen trekt.

Volgend jaar kun je dit zo weer gebruiken en het scheelt heel wat stress en energie. De praktijk wijst namelijk uit dat niet de kinderen, maar de ouders meestal de boeken van een kaft voorzien.

Krijg je hier juist nostalgische gevoelens van en is het een klusje waarvan je geniet, schaf dan gewoon ouderwets kaftpapier aan. Zorg verder voor een etui met schrijfspullen, een agenda, snelhechters en gymspullen. Tenslotte is het handig als je kind de beschikking heeft over een eigen laptop. Heel wat opdrachten moeten namelijk digitaal worden gemaakt en ingeleverd.

Schoolspullen brugklas – Checklist

En dan ook nog een hele handige schoolspullen brugklas checklist. We hebben alles wat je kind nodig heeft in de brugklas op een rijtje gezet. 

 • Rugtas

 • Broodtrommel

 • Beker

 • Gymschoenen

 • Gymtas

 • Gymkleding

 • Agenda

 • Etui

 • Schrijfwaar

 • Kaftpapier

 • Snelhechters

 • Laptop

Overige tips voor de brugklas

Tenslotte hebben we nog een aantal handige en praktische tips voor je. 

Fiets samen met je kind de schoolroute

Waarschijnlijk gaat je zoon of dochter straks op de fiets naar school. Of misschien gaat hij of zij reizen met het openbaar vervoer. In beide gevallen zal dit een grote verandering betekenen. Fiets daarom samen een keer de route. Dat neemt alvast veel spanning voor de eerste schooldag weg. Pak ook een keer de bus of de trein als dat het vervoer wordt waarmee je kind naar school zal reizen.

Richt een studieplek in

Waar gaat je kind straks zijn huiswerk maken? Is er een rustige plek waar het zich goed kan concentreren? Zorg ook voor een ruim bureau, waar plek is voor boeken, schriften, pennen, maar zeker ook voor een laptop. Een fijne bureaustoel is ook een aanrader, want je hoopt natuurlijk dat je puber daar veel tijd op gaat doorbrengen. Maak deze werkplek tenslotte nog gezellig. Zorg ervoor dat het een plaats is waar je kind graag zit. 

Help je kind met plannen

Op school is er tijdens de eerste periode vaak ook veel aandacht voor het plannen. Toch kan het heel helpend zijn voor je kind als je thuis af en toe meekijkt. Reken er maar op dat er veel op je zoon of dochter afkomt de eerste tijd. Het is dan prettig als jij helpt met het creëren van een goede planning. Na verloop van tijd kun je dit dan steeds meer loslaten en waarschijnlijk pakt je kind dit dan helemaal zelfstandig op. 

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

mei 31, 2022

mei 31, 2022

mei 31, 2022

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>