• Home
  • /
  • School
  • /
  • Deze schoolspullen voor groep 1 heb je nodig op de basisschool

Deze schoolspullen voor groep 1 heb je nodig op de basisschool

Laatste Update: Mei 2024

Is jouw kind bijna 4 jaar? Dan breekt er binnenkort een bijzondere mijlpaal aan. Je zoon of dochter gaat voor het eerst naar de basisschool. Dan wordt het echt serieus. Vaak kijken kinderen enorm uit naar deze stap. 

Voor jou als ouder is het ook leuk, maar soms ook wel wat spannend. Je lieve uk is straks echt groot. En ook praktisch gezien komt er heel wat op je af. Welke schoolspullen heb je in groep 1 nodig? Misschien vind je een handige groep 1 checklist wel prettig. We helpen je graag een handje en vertellen je welke schoolspullen in groep 1 zoal nodig zijn.

Deze schoolspullen voor groep 1 heb je nodig op de basisschool

Welke schoolspullen in groep 1 nodig zijn, hangt ook voor een gedeelte af van de school. Toch is er zeker wel iets over te vertellen. Natuurlijk koop je samen met je kleuter zoon- of dochter een mooie rugtas. Deze is nodig voor het fruitmoment ’s morgens en ook voor de lunch. Natuurlijk komt er in die rugtas een prachtige broodtrommel met bijbehorende beker. Het is handig om er ook nog een kleiner trommeltje bij te nemen. 

Daar kan dan een koekje of wat fruit in. Al zijn er ook broodtrommels met zoveel verschillende vakjes dat daar alles voor een hele schooldag in groep 1 wel in past. Natuurlijk gaat je kind op school ook gymmen en zorg je voor een paar gympen. 

Gymschoenen met klittenband vindt de juf het fijnst. En voor je kind is het ook prettig als hij de schoenen zelf aan- en uit kan trekken. Blijven de schoenen op school, dan is een gymtasje niet nodig. Neemt je kind de spullen elke keer weer mee naar huis, dan kun je beter wel een gymtas kopen. Tenslotte is er dan nog de luizencape. Tja, die beestjes tieren soms welig rond in groep 1. Informeer bij de school of je deze cape zelf moet aanschaffen of dat dit via school geregeld wordt.

Schoolspullen groep 1 - Checklist

En dan ook nog een hele handige schoolspullen groep 1 checklist. We hebben alles wat je kind nodig heeft in groep 1 op een rijtje gezet. 

  • Rugtas

  • Broodtrommel

  • Beker

  • Gymschoenen

  • Gymtas

  • Luizencape

Overige tips voor Groep 1

Tenslotte nog wat tips voor als je kind naar groep 1 gaat. Zeker als het je eerste kindje is kun je veel vragen hebben. Daarom is de eerste tip meteen deze: vraag de juf om raad als je iets niet weet. Leerkrachten in groep 1 weten dat het voor ouders vaak heel wat is om hun kinderen los te laten.

Deze juffen staan graag voor je klaar en beantwoorden al je prangende vragen. Een andere tip is deze: geef je kleuter de tijd om te wennen aan groep 1. Ga in deze periode geen andere spannende dingen organiseren. Start bijvoorbeeld niet met zwemles. Plan in de eerste schoolweken niet te veel activiteiten buiten school om.

De start in groep 1 is voor vrijwel alle kinderen heel intensief. Het is dan prettig wanneer er thuis alle ruimte is om heerlijk bij te komen. Na verloop van tijd wordt ook school gewoner en neemt het normale leven vanzelf weer zo zijn gangetje. 

mei 23, 2024

januari 15, 2024

januari 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>