Voordat je het weet is je kleuter klaar in groep 1 en mag hij verder naar groep 2. Kinderen vinden dit vaak heel stoer. Nu zijn ze niet meer de kleinsten, maar horen ze bij de grootste kleuters.

Wat heb je eigenlijk voor schoolspullen in groep 2 nodig? Gewoon dezelfde spullen als het voorgaande jaar of moet er meer aangeschaft worden? Wij helpen je met een handige groep 2 checklist. 

Deze schoolspullen voor groep 2 heb je nodig op de basisschool

Eigenlijk gebruikt je zoon of dochter in groep 2 hetzelfde als in groep 1. Welke schoolspullen in groep 2 nodig zijn is dus niet ingewikkeld om te bedenken. Kijk even hoe de rugtas eruitziet. 

Deze is een jaar gebruikt. Kan hij nog een jaartje mee of is het beter om een nieuwe te kopen? Wellicht is de rugtas inmiddels ook te kinderachtig en wil je zoon of dochter een stoere groep 2 schooltas. Waarschijnlijk kan de broodtrommel nog prima een jaartje mee.

Met drinkbekers is dat soms een ander verhaal. Moet je een nieuwe beker kopen, dan is het natuurlijk leuk om de broodtrommel ook te vervangen. Dan neem je meteen een setje dat leuk bij elkaar past. Verder zijn de gymschoenen van het jaar ervoor vast en zeker te klein, dus schaf je een nieuw paar gympen aan. 

Schoolspullen groep 2 - Checklist

En dan ook nog een hele handige schoolspullen groep 2 checklist. We hebben alles wat je kind nodig heeft in groep 2 op een rijtje gezet.

  • Rugtas
  • Broodtrommel
  • Beker
  • Gymschoenen
  • Gymtas
  • Luizencape

Overige tips voor Groep 2

De overgang van groep 1 naar groep 2 verloopt meestal heel gemakkelijk. De meeste kinderen blijven op dezelfde school en in veel gevallen blijft de groep ook grotendeels gelijk.

De leerkrachten zullen waarschijnlijk wel wisselen en de kans is heel groot dat je kleuter in een ander lokaal terecht komt. Al met al gebeurt er dus wel het een en ander en heeft je kind toch weer even tijd nodig om te wennen.

Vraag daarom in de eerste periode van het schooljaar niet te veel van je kind. Uit school moet hij of zij lekker kunnen uitrusten. Na een paar maanden hebben veel kleuters wel behoefte aan extra uitdaging. Dit geef je door middel van passend speelgoed, maar ook wel door je kind misschien op te geven voor zwemles.

Geniet van je kleuter in groep 2 die zich gaat voorbereiden op het lezen en schrijven. Het duurt vast niet lang meer voordat je het eerste zelfgeschreven briefje van je zoon of dochter te lezen krijgt. 

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

mei 31, 2022

mei 31, 2022

mei 31, 2022

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>