Het laatste jaar van de basisschool is aangebroken. Je zoon of dochter zit al in groep 8. De kans is groot dat je inmiddels een soort puber in huis hebt. Maar hoe zit dat eigenlijk met schoolspullen in groep 8? Moet je veel extra spullen aanschaffen? Wij helpen je met een handige groep 8 checklist.

Welke spullen voor groep 8 heb je nodig?

Als je nog eens terugdenkt aan de tijd dat je kind een kleuter was, zul je wel merken dat je qua schoolspullen in groep 8 heel wat meer nodig hebt. Allereerst noemen we de gymtas met toebehoren. Een gymbroek, een shirt, goede gymschoenen en vergeet ook zeker de deodorant niet. Daarna tippen we de agenda.

Dit is trouwens wel verschillend per school. Het kan zijn dat je kind deze al krijgt van de juf of de meester. Zo niet, dan is het handig om er zelf een aan te schaffen. Ook wat betreft pennen, een gum, kaftpapier, lijm en een liniaal is het heel wisselend per school wat je zelf als ouders aan moet schaffen.

In ieder geval heeft je zoon of dochter ook in groep 8 een goede, stevige rugtas en een broodtrommel en drinkbeker nodig. Als laatste noemen we dan nog de rekenmachine. Soms is het nodig dat je die als ouders aanschaft. Koop dan meteen een goede, zodat je kind er ook in de brugklas iets aan heeft. 

Schoolspullen groep 8 - Checklist

En dan ook nog een hele handige schoolspullen groep 8 checklist. We hebben alles wat je kind nodig heeft in groep 8 op een rijtje gezet. 

  • Rugtas

  • Broodtrommel

  • Beker

  • Gymschoenen

  • Gymtas

  • Luizencape

  • Gymtas

  • Deodorant

  • Schrijfspullen afhankelijk van school

  • Kaftpapier afhankelijk van school

Overige tips voor groep 8

Het laatste jaar op de basisschool is aangebroken. Ga er vooral nog lekker van genieten. Je kind heeft nog veel vrije tijd, volgend jaar is dat zeker anders. Geef je kind dit jaar steeds een stukje meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Het is prettig als dit geleidelijk gaat en je je zoon of dochter niet pas in de brugklas helemaal los hoeft te laten.

Laat, als dit veilig kan, je kind steeds vaker alleen naar feestjes toe fietsen. Stimuleer je kind om het huiswerk goed te plannen. Dit helpt hem of haar enorm als er in de brugklas bakken vol huiswerk worden opgegeven.

En wees tenslotte niet te verbaasd als je lieve zoon of dochter ineens zeer negatief gedrag vertoont. De hormonen spelen steeds meer op en pubers zijn niet altijd even gezellig. Beweeg lekker een beetje mee en besef dat ook deze tijd vanzelf weer voorbij gaat. 

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

november 9, 2022

september 6, 2022

september 5, 2022

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>