Categorie: Baby
Laatste Update: April 2024

Een speelkleed biedt een veilige ruimte voor je baby om te spelen. Het zachte materiaal zorgt niet alleen voor comfort, maar biedt ook demping en beschermt tegen vervelende valpartijen. Super handig dus tijdens tummy time, rollen of kruipen. Het dient ook als een geschikte ondergrond voor een babygym.

Er zijn verschillende soorten speelkleden. Je hebt bijvoorbeeld rustige en comfortabele kleden, maar er zijn ook kleurrijke kleden die geluiden maken om de zintuigen van de baby te prikkelen. Wil jij ook een speelkleed voor je baby? Let dan op deze factoren!

Waarom kiezen voor een speelkleed?

Een speelkleed voor je baby is een slimme aanschaf omdat het de ontwikkeling van je kind op diverse manieren bevordert. Door speeltjes en vormpjes op het kleed wordt je baby gestimuleerd om te reiken en te pakken. Dit is erg goed voor zijn oog-handcoördinatie en motoriek. Ook helpen de kleurrijke patronen en contrasten op het kleed zijn zicht te verbeteren en leert hij spelenderwijs over de wereld om hem heen.

Zo zullen ze objecten herkennen en bepaalde relaties begrijpen. Bovendien prikkelt een speelkleed met zijn vrolijke kleuren, speeltjes, geluiden en bewegingen de zintuigen van je kind. Wat wil je nog meer?

De leeftijd

Kies een baby speelkleed dat past bij de leeftijd van je kleintje! Voor baby’s tot 3 maanden oud is een zacht, hoogpolig kleed ideaal waar ze lekker op kunnen liggen en hun handjes en voetjes kunnen voelen. Vanaf 3 maanden ontwikkelen baby’s hun gezichtsvermogen, dus dat is het perfecte moment om een leuk speelkleed te halen en hun zintuigen te stimuleren.

Later kunnen speelkleden met prints van bijvoorbeeld brandweer, bootjes of dieren worden gebruikt om verhaaltjes te visualiseren. Dit zullen ze gegarandeerd super leuk vinden.

De varianten voor als ze ouder worden

Als je kinderen oud genoeg zijn om zelf te spelen, is het tijd voor een vloerkleed kinderkamer! Er zijn veel leuke kindervloerkleden waar ze echt mee kunnen spelen, zoals een autobaan of een hink-stap-sprong design. Hiermee zijn ze wel even zoet! Een kindervloerkleed moet aan andere eisen voldoen dan een speelkleed voor baby’s, zoals zacht maar duurzaam materiaal, zodat je kleintjes veilig kunnen spelen!

De plaatsing

Waar ga je het kleed neerleggen? In de babykamer of in de woonkamer waar je je kleintje goed kunt zien? Als je het in de woonkamer wilt leggen, wil je misschien een stijlvoller kleed. Er zijn tegenwoordig veel baby speelkleden met schattige en toch stijlvolle ontwerpen. Maar je baby profiteert ook van een kleurrijk en levendig kleed dat de zintuigen stimuleert. Hiervoor zijn weer allerlei vrolijke, kleurrijke speelkleden om uit te kiezen. En voor verschillende ruimtes zijn er verschillende maten speelkleden beschikbaar, dus er is altijd wel een kleed dat bij jouw wensen past!

april 2, 2024

maart 27, 2024

februari 6, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>