Strandvakantie met kinderen: 4 tips

Laatste Update: Mei 2024

Doe je op vakantie niets liever dan loungen aan het strand? Je hebt groot gelijk! Zo kom je helemaal tot rust. Ook met kinderen kun je een vakantie naar het strand boeken. Bereid het natuurlijk wel goed voor. Deze tips helpen je daarbij op weg.

Tassen inpakken

Pak op tijd de tassen in. Wie op vakantie gaat met het hele gezin, moet immers veel meenemen. Een voordeel aan een strandvakantie is wel dat je luchtige, zomerse kleding meebrengt. Dat past makkelijk in de koffer of tas. Maar vergeet niet om ook iets warms in te pakken. Al gaat de hoofdrol natuurlijk toch wel uit naar badkleding. De juiste zwemkleding is er voor iedereen te vinden. Kies een mooi badpak grote maat om op de plek van bestemming een heerlijke duik in te nemen. Om je outfit compleet te maken, neem je ook nog een strandjurk en slippers mee. Pak voor alle gezinsleden precies genoeg kledingstukken in om iedere dag iets leuks te dragen. Verder denk je in ieder geval aan handdoeken, toiletspullen, (strand)speelgoed en zonnebrandcrème. En vergeet natuurlijk de paspoorten niet! Hoe eerder je begint met tassen inpakken, hoe minder stress je hierom hebt. Je kunt een handige checklist opzoeken, om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet.

Genoeg afwisseling

Natuurlijk wil je dat de vakantie voor iedereen leuk is! Een beetje afwisseling draagt daar al goed aan bij. Voor jou is het heerlijk om de hele dag op het strand te liggen, maar kinderen gaan zich na een tijdje toch wel wat vervelen. Wissel dit daarom goed af. Lig de ene dag aan het strand, maar bezoek de andere dag een stadje. Om maar wat te noemen! Het is ook leuk om zo wat meer van de locatie te zien. Bezoek ook een keer een zwemparadijs met glijbanen. Of zoek uit of er een dierentuin in de buurt is, of een grote speeltuin. Je kunt ook om de beurt iets verzinnen om te doen, als je kids al wat ouder zijn. Zo heeft iedereen een ‘eigen’ dag op vakantie. Natuurlijk mag het tempo laag liggen. Je wilt immers wel ontspannen. Maar tegelijkertijd is het mooi om verschillende avonturen te beleven! En daar is zeker de juiste balans in te vinden.

Bescherming

Kies voor de juiste bescherming aan het strand. Zonnebrandcrème is essentieel. Blijf goed smeren! En gebruik daarbij een hoge factor, zoals factor 30 of factor 50. Voor kinderen is er speciale zonnebrandcrème te vinden. Ook kleding biedt bescherming. Trek je kinderen UV-werende badkleding aan. Zelf kun je een tankini dragen, om beter beschermd te zijn tegen de zonnestralen. En vergeet niet om af en toe ook de schouders, armen en benen te bedekken. Op je hoofd draag je een pet of hoed. Of neem een parasol mee naar het strand, om onder te kruipen. Je kunt ook bedjes huren op een plek met parasols, om het niet zelf mee te hoeven brengen. Zoek verder af en toe de schaduw op, zeker voor je kinderen. Zo voorkom je ook meteen dat jij of je kids oververhit raken. Blijf natuurlijk ook genoeg water drinken, voor de hydratatie. Kun je op de plek van bestemming niet het water uit de kraan drinken? Dan haal je eerst een paar flessen water in de winkel, voordat je het strand op gaat. En neem dan natuurlijk ook meteen iets lekkers te eten mee.

Kindvriendelijke accommodatie

Ga op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie. Die zijn er veel te vinden aan het strand! Denk aan een hotel of huisje met de benodigde faciliteiten, zoals een bedje en een eetstoel voor kleine kinderen. In het bijbehorende restaurant is het prettig als er een kindermenu te bestellen is, mocht je van plan zijn om hier te gaan eten. Misschien is er zelfs een speciale speelzaal voor kids. En ga je bij het hotel aan het zwembad liggen? Let er dan op of er een pierenbadje is. Of juist een spannende glijbaan voor wat oudere kinderen. Een compleet park met veel glijbanen is natuurlijk al helemaal een garantie voor succes.

Maak de strandvakantie met je kids voor iedereen naar wens! Zo beleef je samen een geweldige vakantie. Welke tip(s) neem jij mee?

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>