• Home
  • /
  • School
  • /
  • Uitdeelboekjes: alles wat je moet weten [+ overzicht]

Uitdeelboekjes: alles wat je moet weten [+ overzicht]

Laatste Update: juli 2024

Uitdeelboekjes als traktatie zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Waarschijnlijk komt dit ook omdat steeds meer ouders heel bewust nadenken over de traktatie van hun kind. Snoepgoed is niet echt meer de eerste keus. Uitdeelboekjes vallen vaak bij iedereen uitstekend in de smaak. Het is dan ook handig dat de uitdeelboekjes collectie vrij uitgebreid is. 

Wat zijn uitdeelboekjes?

Uitdeelboekjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Heel vaak gaat het bij deze uitdeelboekjes ook om bekende kinderboeken die zijn uitgegeven in een miniversie.

Soms zie je daarnaast uitdeelboekjes van een aantal tv-series. De boekjes zijn klein, licht en bijzonder handzaam voor jonge kinderen. Meestal zijn ze gemaakt van karton, wat ze extra geschikt maakt voor peuters. Globaal gezien kun je de uitdeelboekjes in twee soorten onderscheiden:

Setjes met allemaal verschillende uitdeelboekjes

Hierbij gaat het om een set met allemaal verschillende boekjes. Naast traktatie ook ontzettend leuk om allemaal voor je eigen kindje bij elkaar te sparen. 

Setjes met meerdere exemplaren van hetzelfde boekje

Deze setjes bevatten meestal 2 of 4 verschillende verhalen. Van elk verhaal zitten er een paar boekjes bij. Deze zijn heel geschikt om uit te delen als traktatie. Minder handig om zelf te houden, want dan krijg je allemaal dubbele boekjes. 

Wanneer kun je een uitdeelboekje als traktatie geven?

Uitdeelboekjes worden steeds vaker toegepast als traktatie. Veel ouders doen er bijvoorbeeld nog een doosje rozijntjes of een knijpfruitje bij en je hebt een superleuke en ook redelijk gezonde traktatie.

Op kinderdagverblijven en ook op peuterspeelzalen komen uitdeelboekjes als traktatie heel regelmatig voor. Het gaat dan om een traktatie tijdens verjaardagen, maar zeker ook tijdens het nemen van afscheid. In groep 1 zal deze traktatie ook nog prima in de smaak vallen. Groot voordeel is dat de boekjes scherp geprijsd zijn, dus je traktatie hoeft niet eens duur uit te vallen. 

leukste uitdeelboekjes

1. Woezel & Pip uitdeelboekjes

De Woezel & Pip uitdeelboekjes worden geleverd in een handig doosje. Ook heel leuk om zelf voor je kind aan te schaffen. Als uitdeelboekjes vallen ze ongetwijfeld bij alle jonge kinderen in de smaak. Thema’s zijn onder meer feest en vriendjes, dus heel aansprekend. Het formaat is klein, dus de boekjes liggen goed in de hand. Dankzij het karton zijn ze lekker stevig.

nijntje set

2. Nijntje uitdeelboekjes

Deze uitdeelset bestaat uit 10 losse boekjes. Ze zijn gemaakt van karton en dankzij de prijs en het formaat doen ze het uitstekend als uitdeelboekje tijdens een traktatie. Er zijn 5 boekjes hetzelfde, dus je krijgt 2 verschillende. Het ene thema is wat Nijntje doet op een dag en in de andere uitdeelboekjes gaat het over de toekomst.

3. Dikkie Dik uitdeelboekjes

Dikkie Dik doet het als uitdeelboekje supergoed op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de laagste groep van de basisschool. In de doos zitten 16 stevige, kartonnen boekjes met 4 verschillende verhaaltjes. 

4. Dora uitdeelboekjes

Het thema van deze Dora uitdeelboekjes is vooral leuk voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Ideaal dus als traktatie op de kleuterschool. Het set bestaat uit 24 boekjes. Er zijn 6 verschillende verhaaltjes.  

Peppa Big uitdeelboekjes

5. Peppa Big uitdeelboekjes

De Peppa Big uitdeelboekjes zijn leuk voor hele jonge kinderen. Je kunt ze dus heel goed als traktatie op de peuterspeelzaal of op het dagverblijf gebruiken. Er zijn 10 boekjes en 5 daarvan zijn hetzelfde. 

mei 23, 2024

januari 15, 2024

januari 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>