• Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Vergeet deze dingen niet voor je zomervakantie!

Vergeet deze dingen niet voor je zomervakantie!

Laatste Update: juli 2024

De zomer komt steeds dichterbij en dat merk je. De dagen worden steeds langer en de temperaturen lopen langzaam maar zeker op. Heb je al een vakantie op de planning staan voor deze zomer? Mooi! Dan kan de voorpret beginnen.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een vakantie, is vakantiestress. In dit artikel gaan we je hier een beetje mee proberen te helpen. We herinneren je aan een aantal dingen die je zeker niet moet vergeten. Lees dus snel verder!

Online inchecken

Heb je gekozen voor een vliegvakantie dit jaar? Dan kun je je ervaring op het vliegveld een stukje aangenamer maken door online in te checken voor je vlucht. Meestal kun je 2 tot 4 dagen voor vertrek inloggen op de website van de luchtvaartmaatschappij en je gegevens invullen om te checken.

Als je zonder ruimbagage vliegt, dan kun je, als je online ingecheckt bent, op het vliegveld zo doorlopen naar de tassencontrole. Vlieg je wel met ruimbagage, dan moet je wel nog even langs de balie om die bagage in te checken. Toch heeft het ook met ruimbagage nog zin om online in te checken, omdat je dan soms gebruik kunt maken van een selfservice drop-off. Over het algemeen staan hier geen of minder lange rijen.

Vergeet dus niet online in te checken voor je naar het vliegveld gaat. Check op de website van de luchtvaartmaatschappij vanaf welk moment je online kunt inchecken. Zet dit moment in je agenda en stel een herinnering in. Dan weet je zeker dat je het niet vergeet!

Reisverzekering afsluiten

Hoewel je er waarschijnlijk liever niet over nadenkt, zit ook op vakantie een ongeluk in een klein hoekje. Zeker als je in het buitenland op vakantie gaat, kan er nu eenmaal het een en ander misgaan. Soms kunnen hier extra kosten bij komen kijken. Vakanties zijn al duur genoeg, dus je wilt jezelf waarschijnlijk beschermen tegen dit soort extra kosten. Dat is waar de reisverzekering om de hoek komt kijken.

De reisverzekering komt in twee varianten: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je per vakantie af. Hij is geldig vanaf de dag dat je vertrekt tot aan de dag tot je weer terugkomt. Hoeveel je hieraan kwijt bent, hangt af van een aantal factoren, waaronder de duur van je vakantie.

Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan het voordelig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze is geldig tijdens alle vakanties die je gedurende het jaar maakt. Je betaalt hier dan ook een maandelijkse premie voor, waar je bij de kortlopende verzekering eenmalig een bedrag betaalt. 

juli 10, 2024

juli 8, 2024

juli 8, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>