Een jaar of tien geleden had bijna iedereen in Nederland een prepaid kaart in zijn of haar telefoon. Tegenwoordig is dat heel anders. Iedereen heeft een abonnement. Dit is namelijk veel goedkoper. Het is dus ook handig om voor je kind een abonnement aan te schaffen. Je hebt een abonnement waar ook een telefoon bij inbegrepen zit maar je hebt ook een sim only abonnement. Dit is ideaal als je kind al een telefoon heeft. Maar waar moet je allemaal op letten? Hier heb je een paar goede tips.

Tip 1: Zorg voor een abonnement met genoeg data en belminuten

Het is belangrijk bij de aanschaf van het sim only abonnement om er voor te zorgen dat het abonnement wel genoeg data en belminuten heeft. Zo heb je bijvoorbeeld goedkope abonnementen van een paar euro maar het nadeel hiervan is dat deze abonnementen vaak heel erg weinig data en belminuten hebben. Zo kun je bijvoorbeeld maar 30 minuten per maand bellen en dat is echt te weinig voor als je kind regelmatig moet bellen. Kijk dus altijd naar een abonnement met minstens 120 belminuten per maand en ongeveer 2 gb data.

Tip 2: Kijk welke provider het voordeligst is

Ook is het handig om te kijken welke provider het voordeligst is. Dit kan namelijk vaak heel veel geld schelen tussen verschillende providers. Dit kan namelijk op jaarbasis wel tot 150 euro schelen. Je hebt gelukkig een hoop sites waar je sim only abonnementen met elkaar kunt vergelijken bij verschillende providers, zo zie je gelijk welke provider het voordeligst is voor jou en je kind.

Wel belangrijk om op te letten is dat de provider overal in het land een goed ontvangst heeft. Er zijn namelijk ook providers die buiten de grote stad geen tot amper een goed signaal oppikken. Let hier dus erg goed op.

Tip 3: Zorg dat het niet mogelijk is het limiet over te gaan

Ook belangrijk is om er op te letten dat je kind niet over het limiet heen gaat. Als dat namelijk wel gebeurd kan er een rekening van honderden of zelfs in sommige gevallen duizenden euro per maand bij komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom kun je dit vaak heel gemakkelijk instellen of je kind over het limiet heen kan gaan en ook hoeveel je kind eventueel over het limiet heen zal kunnen gaan. Je kunt namelijk ook als het limiet op is voor een paar tientjes wat extra data en belminuten bij bestellen. Dit is vaak een stuk voordeliger dan als het abonnement overschreden wordt. Erg belangrijk dus om op te letten.

Tip 4: Zet het abonnement op jouw naam

Ook moet je ten aller tijden het abonnement op jouw naam zetten als je kind nog onder de 18 jaar oud is. Kinderen mogen namelijk geen telefoon abonnementen hebben en daarom moet het dus op naam van een ouder worden gezet. Let hier dus goed op want als je alsnog de bestelling zet op de naam van je kind wordt de bestelling automatisch geannuleerd en duurt het vaak weken voor je je geld terug krijgt (als er eenmalige kosten aan het abonnement zijn verbonden).

Dit waren de vier tips waar je op letten bij het kopen van een sim only abonnement voor je kind. Zorg er voor dat je alles nog eens goed doorleest als je dit abonnement gaat aanschaffen. Een sim only abonnement is ook beter om te kopen voor je kind dan een abonnement inclusief een telefoon omdat een sim only abonnement maandelijks opzegbaar is. Erg handig dus als je af en toe krap bij kas zit. Kortom: dit is een ideaal abonnement voor kinderen.

Leestip:

In onze shopping categorie vind je meer tips bij het kopen van verschillende producten en diensten

Over de auteur

Tamara

Hoi! Mijn naam is Tamara en sinds een aantal maanden vaste schrijver voor Mutsy.nl. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te bloggen en mijn ervaringen en tips te delen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

november 9, 2022

september 5, 2022

augustus 31, 2022

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>