Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Ga je op zoek naar creatine, dan ontdek je dat er van alles verkrijgbaar is. Uiteraard kies jij het liefst voor deĀ beste creatine. Hoe weet je nu welke keus je dan moet maken? Waar voldoet goede creatine aan? Om die vraag te beantwoorden, kijken we allereerst naar de verschillende soorten creatine die verkrijgbaar zijn.

Wat doet goede creatine?

Goede creatine geeft je een extra boost bij je krachttraining. Het supplement bevordert je spiergroei, spierkracht en heeft een positief effect op de hersteltijd van je trainingen. 

Creatine monohydraat

Creatine monohydraat is de bekendste creatine. Ga jij op zoek naar dit supplement, dan kom je vooral deze variant tegen. Het is in capsules, tabletten, poedervorm en vloeibaar verkrijgbaar. De meeste mensen kiezen voor de poedervorm en de praktijk wijst uit dat dit ook het meest effectief is. 
Zeker de vloeibare variant van creatine monohydraat levert minder goede prestaties. De reden daarvan is dat de werkzame stof wordt afgebroken in het water. Daardoor verliest het supplement een groot deel van haar functie. 

Creatine micronised

Creatine micronised is heel fijn gemaakt. Hierdoor lossen de deeltjes creatine sneller op en het idee is dat hierdoor een betere en snellere opname in je lichaam plaatsvindt. Helaas blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn. Ga jij voor de beste creatine, maak dan niet deze keus. Er is zeker een verhoogde opname van creatine waar te nemen, maar dit is slechts voor korte duur. De effecten zijn op de langere termijn zeker niet om over naar huis te schrijven. 

Creatine citraat en creatine nitraat

Creatine citraat is gebonden met citroenzuur. Ook dit zou er dan voor zorgen dat de creatine beter oplost in water. Helaas blijkt ook dit positieve effect slechts voor hele kort duur te zijn. Je kunt dit enigszins vergelijken met creatine micronised. Kijken we naar creatine nitraat, dan is het nog even de vraag of dit een goede combinatie is. Er zijn op dit moment nog onvoldoende onderzoeken uitgevoerd naar de werking op langere termijn. 

Creatine monohydraat scoort als de beste

Al met al moeten we dus de conclusie trekken dat je op dit moment het beste kunt kiezen voor de poedervorm. Deze creatine heeft zich al in zeer veel onderzoeken bewezen. Zoek je naar een extra boost bij je trainingen, dan zal deze creatine je kracht en snelheid absoluut verbeteren. 

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>