Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is een Baby float en is het gevaarlijk? Het zijn zomaar twee vragen die we bij Mutsy regelmatig voorbij zien komen.

De bekende Baby float geniet tegenwoordig steeds meer populariteit en het is helemaal hot om met je kleine lekker te gaan badderen. Maar hoe werkt dit nu precies? Waar moet je op letten voor je je eerste Baby float gaat doen?

In dit artikel gaan we je antwoord op al deze vragen geven. Zo geven we antwoord op de vraag: “wat is een Baby Float?” maar gaan we ook in op de gevaren van deze activiteit. Kortom, lees gauw verder!

Wat is een baby float?

Een babyfloat is een bandje voor baby’s en peuters dat je gebruikt in het zwembad of in bad. De baby float zorgt ervoor dat het hoofdje van je kindje boven water blijft. Babyfloats zijn heel eenvoudig in gebruik. Je blaast de band op en vervolgens bevestig je hem om de nek van je kind.

Omdat alle randen naar binnen toe afgewerkt zijn, heeft je kleintje geen last van scherpe randjes. Heeft jouw zoon of dochter een babyfloat om, dan ervaar je ook als ouder veel meer vrijheid in het water. Je weet tenslotte dat je kindje blijft drijven. 

Is een baby float gevaarlijk?

Jonge kinderen vinden het vaak heerlijk om in bad te gaan. Het warme water ontspant hen. Ook een bezoekje aan een zwembad is meestal een feest voor peuters en iets oudere baby’s. Als ouder kun je ook enorm genieten van het ronddobberen in het water samen met je kleine uk. Toch voelt het vaak ook wel wat spannend. Water en jonge kinderen is tenslotte niet altijd een hele veilige combinatie. Hoe veilig is het om je kleintje te laten dobberen in de baby float? Is een babyfloat niet gevaarlijk?

Deze nek zwemband heeft het CE-keurmerk voor speelgoed. Je mag er dus vanuit gaan dat het veilig is om deze band te gebruiken. Goed om te weten is ook dat de babyfloat voordat hij verpakt wordt, eerst een test ondergaat. Hij wordt opgeblazen, zodat eventuele lekken direct ontdekt worden. 

Hoe gebruik je de babyfloat veilig?

De baby float draagt het CE-keurmerk en is dus veilig. Toch hangt veel ook nog af van jou als gebruiker. Een aantal tips:

Checken voor gebruik

Voordat je de band gebruikt in het water, blaas je hem eerst even op en kijk je of er echt geen lekjes of andere gebreken aanwezig zijn. Een fabrieksfout valt natuurlijk nooit uit te sluiten.

Let op het gewicht

Hoe zwaar is je kindje? Wil je de baby float veilig gebruiken, doe dat dan alleen bij kinderen die wegen tussen de 3 en de 14 kilogram. Is je zoon of dochter lichter of zwaarder, gebruik de nekband dan liever niet. 

Lees de handleiding

In de verpakking van de zwemband vind je de handleiding. Lees de aanwijzingen goed door voordat je de babyfloat gebruikt. Zo weet je precies hoe je hem om de nek van je kindje doet. 

Laat je kindje niet alleen

Ook al draagt je baby of peuter de zwemband, laat hem nooit alleen. Blijf altijd binnen handbereik, zowel thuis in het bad als elders in een zwembad. Houd je kindje in de gaten. Even loslaten kan natuurlijk wel, maar blijf dichtbij.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>