Categorie: Baby
Laatste Update: April 2024

Als je kinderen hebt weet je waarschijnlijk hoe vervelend het is als de nachtrust van jouw kind niet is wat het moet zijn. Niet alleen je kindje, maar ook jij houdt er vaak slapeloze nachten aan over. Er zijn een heleboel factoren die kunnen bijdragen aan een slechte nachtrust van jouw kind. Misschien zit de romper net niet lekker of is het te warm in de kamer. Met deze tips kun je de nachtrust van jouw kindje verbeteren.

Houdt een ritme

Het is voor kinderen ontzettend belangrijk dat er een vast ritme aangehouden wordt. Houdt je dus aan de vaste bedtijden van het kind en idealiter sta je ook in het weekend samen met je kind op. Zo voorkom je dat de biologische klok van jouw kindje niet al te veel van slag raakt.

Buitenspelen

Om in de avond niet te onrustig te zijn, is het belangrijk dat jouw kind overdag energie kwijt kan. Buitenspelen is de ideale manier voor een kind om energie kwijt te kunnen. De buitenlucht en het fysiek bezig zijn, maakt dat het lichaam van jouw kindje in de avond moe genoeg is om te kunnen slapen. Zorg daarom voor voldoende buitenspeelgoed kinderen en trek je kinderen wanneer dat nodig is van de bank. Weer of geen weer, ravotten is goed voor een kind.

Schermtijd

Hoewel de één er meer last van heeft dan de ander, is het een goed idee om schermtijd van je kinderen te beperken. Bij voorkeur laat je je kinderen na het avondeten niet meer op een tablet of telefoon. Ook in de middag kunnen ze natuurlijk beter buitenspelen dan een spelletje spelen op de tablet. Maak duidelijke afspraken: in het uurtje voor het avondeten mogen ze misschien even een filmpje kijken of een spelletje spelen. Na het avondeten kun je beter samen een boekje lezen.

Praat met je kind

In de nacht worden de emoties en gebeurtenissen van de dag verwerkt, maar als jouw kind gedurende de dag veel heftige emoties ervaren heeft, kan hij of zij soms moeite hebben met in slaap komen. Daarom is het belangrijk dat jij gedurende de dag een luisterend oor biedt aan jouw kind, zodat eventuele negatieve emoties niet mee naar bed gaan. Ook kinderen, vooral kinderen, kunnen in de avond verschrikkelijk piekeren en we weten allemaal dat dat de nachtrust niet bepaald ten goede komt.

april 2, 2024

maart 12, 2024

februari 6, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>