• Home
  • /
  • Shoppen
  • /
  • Zo vind je de juiste interieurstijl die het beste bij jou past

Zo vind je de juiste interieurstijl die het beste bij jou past

Laatste Update: Mei 2024

Als je op zoek gaat naar een nieuwe inrichting voor je huis, zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel te kiezen, wat past er eigenlijk bij jou? Voel jij je prettig in een basic ingericht huis, ben je meer een romantisch type, of wordt jij helemaal bij van design? De beste manier om erachter te komen welke stijl er bij jou past, is door je zowel online als fysiek te laten inspireren.

Wat is je persoonlijkheid?

Wat heeft je persoonlijkheid te maken met de inrichting van je huis? Nou, heel veel! Het zegt iets over de dingen waar je van houdt. Ben je bijvoorbeeld een opgeruimd en gestructureerd persoon, dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een rustig en opgeruimd interieur. Dan past een basic of Scandinavische inrichting goed bij jou. Maar, ben jij juist heel uitbundig en extravagant? Dan voel jij je meer thuis in een kleurrijke omgeving en is er ruimte voor bloemen en tierelantijntjes.

Welke woonstijlen zijn er?

Er zijn verschillende woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Soms is dit niet één stijl maar een combinatie van stijlen. Om het toch rustig te houden is het beter om niet meer dan twee stijlen met elkaar te combineren. Woonstijlen zijn: klassiek, romantisch, basic, industrieel, vintage, design en landelijk.

Ga op zoek naar inspiratie

Inspiratie vind je overal. Tijdens bezoekjes aan een woonboulevard, online in woonblogs, op pinterest en in woonbladen. Verzamel plaatjes en foto’s en maak er een moodboard van. Zo zie je al snel welke interieurstijl het meest overeenkomt met wat jij mooi vindt. 

Kies voor kleuren die bij je passen

Kleuren bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van je interieur. Kies je voor een rustige basis met wit en zachte bruintinten? Dan breng je kleur in de ruimte met accessoires. Andersom is het zo dat een kleurrijke ruimte vraagt om accessoires in rustige tinten. Alles draait om de juiste balans.

Ga voor mooie designmeubels van Jesper Home

Jesper Home is een Nederlands merk met een groot assortiment zitmeubels. Stoelen, fauteuils en hockers met een modern design vind je bij Jesper Home. Kwaliteit en comfort staat bij dit merk centraal. En het mooie is; de meubels zijn zo ontworpen dat er voor elke woonstijl wel een passend zitmeubel is. 

Ontdek de stijlvolle meubels van Richmond Interiors

Nog een van oorsprong Nederlands merk is Richmond Interiors. Inmiddels is dit merk ook ver buiten ons land populair. Je vindt hier luxe meubels met een aparte twist, maar wel comfortabel en duurzaam. De trendy meubels van Richmond Interiors zijn échte blikvangers in je interieur. Door het gebruik van velvet verzachten ze de uitstraling van de ruimte.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>