Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat zijn de leukste zonnebrillen trends van 2024? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen en daarom zijn wij bij Mutsy op onderzoek uit gegaan.

Het kiezen van de juiste zonnebril kan best een uitdaging zijn. Zo moet de zonnebril uiteraard goed bij je staan en wil je ook het liefst een zonnebril die een beetje past in de opkomende trends van het huidige seizoen. 

Uiteraard zie je elk jaar de standaard zonnebrillen soorten zoals de wayfarer, aviator en cat-eye zonnebrillen terugkomen echter zijn er ook altijd een paar trends die je wellicht 

Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste zonnebrillen trends voor heren en dames in 2024. Dit zijn de zonnebrillen soorten die je heel veel gaat seizoen de lente / zomer van 2024. 


Zonnebril trends voor heren

Goed, laten we beginnen met de leukste heren zonnebrillen trends van 2024. Waar de zomer van 2023 voornamelijk in het teken stond van ronde zonnebrillen, kunststof brillen en zonnebrillen met gekleurde glazen zien we dat de zonnebrillen trends in 2024 weer back to the basics gaan. 

Hieronder vind je 3 soorten zonnebrillen die in de zomer van 2024 helemaal 'hot' gaan zijn.

🎁 Mis het niet: Wintersale bij Zonnebrillen.com (kortingen tot 70% op 300+ zonnebrillen)!🕶️ >>> Klik hier

1. De piloten zonnebril 

Tsja, wat moeten we eigenlijk zeggen over dit model? Hoe ver je ook teruggaat in de tijd, de piloten zonnebril lijkt om de zoveel jaar gewoon weer terugkomen in het straatbeeld. De piloten bril wordt in de lente / zomer van 2024 weer helemaal hip en is dan ook zeker een heren zonnebrillen trend in 2024.

Het voordeel van de pilotenbril is dat hij supermakkelijk te combineren is met meerdere outfits. Of je nu lekker met een zwembroekje loopt of juist een nette outfit met overhemd draagt: de piloten bril kan altijd. 

Als jij deze zomer een piloten bril wilt aanschaffen dan kun je kiezen uit verschillende zonnebrillen merken. Ga je voor de klassieke Ray-Ban of kies je voor een exclusiever model van bijvoorbeeld Persol of Saint Laurent?

Onze favoriete Piloten brillen:

Bottega Veneta

2. Ronde zonnebrillen

Net als vorig jaar in 2023 lijkt de ronde zonnebril een populaire keuze voor veel heren. Ook in 2024 is de ronde zonnebril een trend die we terug zien komen in het straatbeeld.

Het grote voordeel van een ronde zonnebril? Hij is lekker subtiel waardoor je niet te veel nadruk legt op je zonnebril. Ook is hij in veel gevallen goed te combineren met verschillende outfits.

Welke ronde zonnebril je het beste kun kopen? Dit hangt heel erg af van de kleur en je smaak. Zelf zijn we altijd fan van de ronde zonnebril van Ray-Ban.

Nadeel hiervan is dat hij wel redelijk 'mainstream' is waardoor je deze zonnebril veel ziet terugkomen in het straatbeeld. Wil je een exclusievere bril? Kies dan voor een ronde zonnebril can Gucci of Chimi, deze zijn supertof en veel minder mensen hebben een zonnebril van dit merk.

Onze favoriete ronde brillen:

Ralph Lauren PO0649 
Ray-Ban Round metal

3. Retro zonnebril

Een andere zonnebrillen trend voor mannen in 2024? De retro zonnebril! Zoals we eerder al aangaven lijkt 2024 het jaar te worden waarin we op zonnebrillen gebied terug gaan naar de basis.

Dit zien we terug in de retro zonnebrillen die weer helemaal terug van weggeweest zijn. Een retro zonnebril kenmerkt zich in veel gevallen door een dikker en robuuster uiterlijk. Waar een piloten bril vaak wat subtieler is, is een retro zonnebril juist een echte eye-catcher.

Retro zonnebrillen zijn er van alle bekende merken. Denk hierbij aan een retro bril van Carrera, Giusto of Danby. Uiteraard kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een zonnebril van Ray-ban te kopen.

Onze favoriete retro brillen:

Carrera 1016/S
Retrosuperfuture

Zonnebril trends voor dames in 2024

Goed, laten we doorgaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: de leukste dames zonnebrillen trends in 2024. Ook voor de vrouwen staan er dit jaar weer verschillende zonnebrillen trends klaar.

De lente en zomer van 2024 staan voor de zonnebrillen trends voor dames voornamelijk in het teken van opvallen. Niks is te gek! In onderstaande sectie vind je de top 3 populairste zonnebrillen trends voor dames in 2024!

🎁 Mis het niet: Wintersale bij Zonnebrillen.com (kortingen tot 70% op 300+ zonnebrillen)!🕶️ >>> Klik hier

1. Cat-eye zonnebrillen

2024 wordt voor dames het jaar van de Cat-eye zonnebrillen. In dit jaar zal de Cat-eye zonnebril naar jaren van afwezigheid z'n comeback maken. Een cat-eye zonnebril is niet voor iedereen geschikt: je moet er namelijk van houden. Bovendien moet het je ook staan, lang niet iedereen heeft het juiste 'hoofd' voor een cat-eye zonnebril.

Alle bekende merken zoals Ray-ban, Gucci, Balenciaga en Vogue hebben wel een Cat-eye zonnebril in hun assortiment zitten. In dat opzicht is de keuze dus zeker 'reuze'. Welke Cat-eye zonnebril kies jij?

Onze favoriete Cat-eye zonnebrillen:

Balenciaga BB0182S
Bottega Veneta

2. Rechthoekige zonnebrillen

De tweede zonnebrillen trend voor vrouwen in 2024? De Rechthoekige zonnebrillen! Rechthoekige zonnebrillen hebben een stoere look en pakken gelijk de aandacht. Bovendien heeft een rechthoekige zonnebrillen verschillende voordelen. Zo zijn deze brillen perfect voor 'ovale' gezichten, bovendien creëren deze zonnebrillen de contouren van je gezicht.

Kortom, met een rechthoekige zonnebril steel jij de show in 2024! Rechthoekige zonnebrillen zijn vaak wel wat exclusiever en niet elk zonnebrillen merk maakt deze brillen. Rechthoekige zonnebril merken waar wij fan van zijn? Persol, Versace en Burberry!

Onze favoriete Rechthoekige zonnebrillen:

Versace VE4361
Persol PO3269S

3. Oversized 

Bigger = better. Nou ja, niet altijd natuurlijk. Maar als het op zonnebrillen aankomt dan is dat dit jaar wel van toepassing. Dit is overigens iets wat we het afgelopen jaar ook veel zagen. Echter is dit vaker te zien met mode.

Een oversized zonnebril wordt ook wel een 'shield' of 'groovy' zonnebril genoemd en kent zijn oorsprong in de jaren 80. In de lente en zomer van 2024 is deze zonnebril helemaal terug en zullen ze populairder worden dan ooit te voren. Kies jij voor een Burberry bril of ga je voor Gucci?

Onze favoriete oversized zonnebrillen:

Saint Laurent SL181

april 15, 2024

april 15, 2024

april 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>